Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Проф. Мирчев: Развръзката между ГЕРБ и БСП ще дойде до дни

Елица Мартинова 02 май 2013 в 07:52 2518 3

Михаил Мирчев. Снимка: БГНЕС
Михаил Мирчев. Снимка: БГНЕС

Развръзката в битката между ГЕРБ и БСП ще дойда в последната седмица преди изборите. Двете партии влизат в решаващата битка с изравнени сили. Това заяви председателят на Асоциацията на социолозите проф. Михаил Мирчев за „Стандарт”.

Според социолога в последните дни преди изборите БСП консолидира силите си и шансовете й за успех за добри. Тенденциите при ГЕРБ според Мирчев са противоположни.

„ГЕРБ затъват в публична и брутална братоубийствена война. Вече не става дума за някакви злоупотреби, става дума за престъпления, засягащи устоите на демокрацията по принцип”, коментира председателят на Асоциацията на социолозите.

„През 2005 г. на парламентарните избори след едно скандално изказване от Ахмед Доган, отново 8 дни преди изборите, БСП загуби над 200 хил. гласа. Бе първа, но с крайно неудобен нисък процент. Сега нещо подобно се пече под краката на Борисов, Цветанов и ГЕРБ. Те сами си палят огъня и го хвърлят по главите на довчера най-близките си хора в правителството и партията, посягат и срещу президента Плевнелиев. Техният публичен език в последните дни стана толкова вулгарен, че просто не си представям претендиращи за култура хора как биха гласували отново за тях. Българските избиратели са доказали, че в такива случаи наказват, при това жестоко. Този урок отдавна вече са научили и от БСП, и от СДС-ОДС, и Царя. Сега вероятно ще го научи и ГЕРБ", обяснява още проф. Михаил Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews