Продължава разчистването след взрива на Петолъчката

15 юли 2012 в 14:09 980 0

Взрива край Петолъчката. Снимка: БГНЕС
Взрива край Петолъчката. Снимка: БГНЕС

Продължава разчистването на снаряди и осколки около взривения на 5 юни склад за утилизация на боеприпаси до село Лозенец. Продължава и отстраняването на щетите от частни и обществени сгради в района на експлозията, съобщава БНР.

Над 90% от обработваемите площи в района са почистени, вече приключва прибирането и на пшеницата. Очаква се през идната седмица военните да започнат разчистването в горските масиви в района на взрива, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов. Същевременно от фирмата собственик на взривения склад информират, че са отстранили щетите, нанесени  на близо  330 частни, търговски и обществени обекти в Лозенец и Горно Александрово. Подменени са счупените стъкла, отстранени са пукнатините и са възстановени повредените тавани.

В град Стралджа се ремонтират 35 обекта, отстраняват се и повредите по оранжерията до града. До 10 дни всички щети по частни и обществени сгради в района на инцидента ще бъдат окончателно отстранени.

Размерът на компенсациите на земеделските производители се установява от комисии с участието на представители на Берета Трейдинг. От фирмата обещаха да компенсират стопаните за доказано унищожена или нереализирана продукция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!