Продължава делото за радикален ислям

29 октомври 2012 в 08:24 1671 0

Ислям. Снимка: БГНЕС, архив
Ислям. Снимка: БГНЕС, архив

В Пазарджик днес продължава делото за радикален ислям.

Заседанието отново ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Полицията се притеснява от провокации по време на шествията, организирани от ВМРО-БНД, "Атака" и Национален фронт за спасение на България в центъра на града. От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на "десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на съда".

Шествието, водено от Красимир Каракачанов и Волен Сидеровще започне в 8.45 часа от сградата на общинската администрация и ще завърши в градската градина пред Съдебната палата. Там ще бъде организирано присъствие през целия ден. От полицията са категорични, че са взети съответните мерки. Самите организатори на митинг шествието са организирали свои звена за контрол.

На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства. По неофициална информация жителите на ромския квартал "Изток", които скандираха пред съда преди месец днес няма да напускат квартала, тъй като се притесняват за своята сигурност. 

Тринайсетте подсъдими отговарят за членство в антидемократичната организация "Ал Уакф ал Ислями", а трима от тях - за проповядване срещу държавността, върховенството на закона и религиозната свобода в Пазарджик, Велинград и на други места в периода между 2008 и 2010 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!