Националисти ще пазят съда в Пазарджик с митинг-шествие

Лъчезар Вълев 25 октомври 2012 в 18:36 2512 1

Привърженици на АТАКА и ВМРО планират да се погрижат за спокойната работа на съда в Пазарджик. Снимка: БГНЕС
Привърженици на АТАКА и ВМРО планират да се погрижат за спокойната работа на съда в Пазарджик. Снимка: БГНЕС

Привърженици на "Атака" и ВМРО решиха да се погрижат за спокойната работа на съда в Пазарджик, като организират на 29 октомври, когато е заседанието по делото за радикален ислям, митинг-шествие.

Те твърдят, че по този начин ще осигурят спокойната работа на институцията.

Според лидерите на двете партии при всяко заседание по делото пред съда е имало нерегламентирани събирания на десетки забулени с бурки жени и мъже с бради.

"Това е агресивно вмешателство в работата и опит за влияние върху решенията на институцията", обявиха националистите.

Шествието ще започне в 9 ч.  в понеделник - 29 октомври, от сградата на община Пазарджик и ще премине по ул. „Цар Самуил”, за да достигне до Окръжния съд.

На извънреден брифинг в Пазарджик лидерът на АТАКА Волен Сидеров и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов призоваха всички националистически и патриотични формации в България да се присъединят към шествието, за да гарантират спокойното протичане на заседанието.

Двамата лидери се срещнаха днес със зам.-директора на полицията в Пазарджик Стоян Добрев, тъй като са получили сигнали за провокации по време на мероприятието.

От своя страна той е заявил пред лидерите на двете националистически партии, че ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване на реда по време на шествието.

Пазарджишкият съд отложи делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядването на салафитското направление на исляма и налагането на шериатска държава за 29 октомври.

Полицията в Пазарджик обещава засилени мерки за сигурност в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови