Президентът към Орешарски: Защо бежанците спят на пода, без вода и ток?

OFFNews 21 октомври 2013 в 13:56 3606 20

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив

След като имаме планове за управление на кризи, например този за бежанска криза, с какъвто България отдавна разполага, защо бежанците пред очите на цялата нация спят на пода, без вода и ток в продължение на седмици? Това попита президентът Росен Плевнелиев, който днес разкритикува правителството, че не изпълнява плана за управление на кризи при бежанска вълна.

Държавният глава коментира въпроса при откриването на конференция за националната сигурност на БАН и Софийския форум за сигурност.

Имаме план, ако трябва изпълнителната власт да го адаптира и оттам нататък да се изпълнява, посъветва президентът.

Според него заплахите пред националната сигурност са трафика на наркотици и хора, прането на пари, а в бъдеще заплаха за националната сигурност ще е и демографската криза.

Президентът припомни, че корупцията остава един от основните проблеми у нас и подчерта, че най-краткият и ефективен път за борба с нея е създаването на електронно управление. 

 

Трябва да се стремим към енергийната независимост чрез диверсифициране на източници, призова президентът.

"Институциите са в основата на обществения живот, те регулират достъпа до различни социално значими дейности като здраве, мир, образование. Нациите са силни, когато имат силни институции. Богатите нации са само два вида - когато имат големи ресурси или са създали силни институции. Повече от всякога се нуждаем от силни национални институции", каза президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!