Quantcast

Президентът към Орешарски: Защо бежанците спят на пода, без вода и ток?

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 13:56 2961 20

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив

След като имаме планове за управление на кризи, например този за бежанска криза, с какъвто България отдавна разполага, защо бежанците пред очите на цялата нация спят на пода, без вода и ток в продължение на седмици? Това попита президентът Росен Плевнелиев, който днес разкритикува правителството, че не изпълнява плана за управление на кризи при бежанска вълна.

Държавният глава коментира въпроса при откриването на конференция за националната сигурност на БАН и Софийския форум за сигурност.

Имаме план, ако трябва изпълнителната власт да го адаптира и оттам нататък да се изпълнява, посъветва президентът.

Според него заплахите пред националната сигурност са трафика на наркотици и хора, прането на пари, а в бъдеще заплаха за националната сигурност ще е и демографската криза.

Президентът припомни, че корупцията остава един от основните проблеми у нас и подчерта, че най-краткият и ефективен път за борба с нея е създаването на електронно управление. 

 

Трябва да се стремим към енергийната независимост чрез диверсифициране на източници, призова президентът.

"Институциите са в основата на обществения живот, те регулират достъпа до различни социално значими дейности като здраве, мир, образование. Нациите са силни, когато имат силни институции. Богатите нации са само два вида - когато имат големи ресурси или са създали силни институции. Повече от всякога се нуждаем от силни национални институции", каза президентът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2013 в 21:05

Стига с това мелодраматично "бежанци". Става дума за НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ влизащи от Турция. България няма обща граница със Сирия. "Бежанци" са само в първата приемаща страна, която може да им предостави такъв статус, тоест Турция, и то само ако отговарят на условията по международните конвенции, след което да бъдат настанени в лагери в близост до границата, от които след приключване на конфликта да бъдат върнати по най-бързия начин в собствената си страна.

21.10 2013 в 16:36

Не разбрах в брой ли е платил 700 000 евро, както гръцкият нотариус е записал или не ?
За една свирка американците искаха да си бутнат президента. Роско лъже и маже ката ден, а и го хващат. Това никак не притеснява гербавите фенове. Сигурно, защото се припознават с него поради глупостите плямпани от него през ден.

21.10 2013 в 16:06

Днес слушах един правителствен нещастник, който се оправдава с пропуските на ГЕРБ. След половин година е невъзможно да се приеме, че ГЕРБ е отговорен. Направиха си чистка, но действията им са неадекватни не заради лунното затъмнение, а заради некадърните кадри, които наслагаха.

Щом като сексуалните контакти с нечия секретарка са аргумент за "политическото назначение", очевидно сами са си виновни.

21.10 2013 в 16:06

Е, той- Бойко, и лайно си извади срещу Калфин.

21.10 2013 в 15:24

Троле, разписа ли ти се на гърдите Боклушарски?

21.10 2013 в 15:23

За да ти е гадно бе. Когато си тъп и неграмотен, целия свят е устроен така че лично на теб да ти е гадно.

21.10 2013 в 15:22

не знам ти ми кажи. Има ли такъв прецедент? В брюксел как е? Само коркови тапи изнасяте ми се струва? Иначе средногорието е убито и който живее там умира я от рак я от някоя друга болест причинена от 200 пъти наднормения арсен в района, но това никой не го е*е. Те дори местните вече не се вълнуват много.

21.10 2013 в 15:20

Не го харесваме, но изпитваме симпатия и състрадание към всеки срещу когото се мобилизират платените драскачи на Пеевски. Винаги съм твърдял, че боко и лайно да беше извадил срещу калфин, нямаше да има проблем да спечели. Никой не ви иска бе комундели.

21.10 2013 в 15:18

защо хАмериканците не приберат бежанците в техните бази , за това ...

21.10 2013 в 14:53

А не е ли проблем с някои от големите ни ресурси/втори сме по златодобив в Европа/да се изнасят
вече 10 год.от държавата с/у 2%комисионна?Има ли такъв прецедент в друга Европейска държава?