Правителството ударно ще променя закони преди изборите

06 февруари 2013 в 14:46 1818 1

Заседание на правителството. Снимка: БГНЕС
Заседание на правителството. Снимка: БГНЕС

Правителството на ГЕРБ ще подготви и ще предложи на парламента промени в един куп закони в оставащите 5 месеца до края на мандата, стана ясно от съобщение на пресслужбата на Министерския съвет.

Хората на социалния министър Тотю Младенов ще предложат промени в повечето закони, с които работи ведомството - в Кодекса на труда, в Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Закона за насърчавана на заетостта.

Здравният министър Десислава Атанасова ще предложи поредните промени в Закона за здравното осигуряване, които касаят правата на българските пациенти в чужбина. Те трябва да осигурят правата на пациентите при трансгранично здравно осигуряване и за улесняване на признаването на медицински предписания, издадени в друга държава от ЕС.

Екипът ú ще трябва да подготви и нови текстове в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в Закона за здравето и в този за лекарствата.

Хората на Симеон Дянков ще подготвят промени в законите за вътрешния одит в публичния сектор и за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Томислав Дончев трябва да предложи законопроект за управление на средствата от ЕС.

Икономическото министерство на Делян Добрев ще подготви законопроект за иновациите. Целта била да се стимулират инвестициите в иновации, както и научноизследователската и развойна дейност.

Правосъдното министерство отново ще готви промени в Наказателния кодекс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!