Портних призна за имоти на стойност 2 млн. лв.

11 юни 2013 в 08:35 9588 29

Иван Портних
Иван Портних

Кандидатът за кмет на Варна и депутат от ГЕРБ Иван Портних заедно със съпругата си притежава имоти и дружествени дялове на стойност 2 млн. лв., обяви самият Портних в блога си.

"Ако това притеснява някого от политическите ми опоненти, нека той признае сега, че хилядите варненци с подобно притежание ще бъдат превърнати в политическа мишена.

Защото милионер във Варна е всеки, чието семейство притежава вила на Драката", собствен и наследствен апартамент, например. Ако решат и останалите кандидати да обявят същите данни за себе си", пише още Портних.

Вчера стана ясно, че бившият общински съветник Портних декларирал ниски доходи, а в същото време той и семейството му притежават имоти за стотици хиляди левове.

Портних уточни в блога си, че става дума за собственост, придобита през последните десетина година и е декларирал данните още при избирането си за общински съветник.

В момента заедно със съпругата си Вилислава той строи хотел в курорта "Св. Константин и Елена" и втора вила.

Портних живее в луксозна вила в комплекс "Чайка", като парцелът е купен за 24 лв. на кв. м, при положение че цените в района не падат под 100 евро на квадратен метър, съобщава БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!