Отново рокади в местната власт на Варна

OFFNews 04 юни 2013 в 11:11 2569 1

Христо Бозов Снимка: БГНЕС
Христо Бозов Снимка: БГНЕС

Днес на извънредна сесия на Общинския съвет на Варна ще бъдат избрани нов временен кмет и нов временен председател на местния парламент.

Заседанието трябваше да започне в 9 ч., но стартира с час и 40 минути закъснение, защото част от съветниците присъстваха в залата, но умишлено не се регистрираха.

По информация на съветниците една от причините за това е била точка, заложена в дневния ред, за програма за разпореждане с общински имоти. След като от мнозинството заявиха, че ще гласуват тя да отпадне, се появи нужната регистрация от общински съветник за започване на заседанието.

Очаква се за креслото на временен градоначалник да бъде избран последният от зам.-кметовете, останал в общината, Богдан Караденчев.

Той и в момента изпълнява длъжността, след като Христо Бозов влезе в предизборна кампания.

Откакто Кирил Йорданов освободи кметския стол в резултат на протестите във Варна, на поста се изредиха трима от неговите заместници - Бозов, който беше махнат от общинския съвет по-късно, арх. Димитър Николов (ГЕРБ). След като съдът върна Бозов на поста, месец преди вота, отново има вероятност за промяна.

Днес трябва да бъде избран и председател на Общинския съвет, след като се оказа, че няколко дни местният парламент е бил без председател. На 31 май са изтекли правомощията на Владимир Тонев. Той бе зам.-председател, заемащ временно председателският пост, защото председателят бе избран за депутат в 42-ия парламент.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!