Попова не помилвала Опиц, защото съзряла неискреност

Борислава Бибиновска 24 януари 2013 в 14:59 2627 3

Вицепрезидентът Маргарита Попова СНИМКА: БГНЕС
Вицепрезидентът Маргарита Попова СНИМКА: БГНЕС

Йордан Опиц е показал неискреност за стореното убийство и това е бил един от аргументите иконописецът да не бъде помилван от вицепрезидента Маргарита Попова.

В изпратено до Комисията по помилванията писмо Опиц се разкайвал за стореното, а малко след това в телевизионно интервю подсъдимият бил категоричен, че не съжалява, подчерта Ива Пушкарова, председател на комисията.

При Опиц не беше налице нито едно от обстоятелствата, по които се води Комисията по помилванията, уточни и вицепрезидентът Попова.

Казусът се отнася за наскоро осъдено лице, за което съдебната система вече е постановила наказание, заявиха още от комисията. Не са били налице здравословни причини и присъдата още не е била в сила.

Опиц е бил хванат и в умишлени действия, с които да избегне изплащането на обезщетението на родните на убития от него млад мъж.

Иконописецът Йордан Опиц бе осъден на 5 г. затвор за убийството на Мариан Янчев.

25-годишният младеж бе убит през февруари 2007 г., когато влязъл в кооперацията на Опиц. Художникът предположил, че мъжът е крадец и го прострелял в гръб, докато Янчев бягал от блока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!