Половината "децентрализирани" чиновници напуснали

Мая Младенова 03 декември 2012 в 13:55 1956 1

Делян Добрев
Делян Добрев

Половината чиновници от дирекциите по туризма, които бяха преместени от София в Пловдив според плана за децентрализация на държавната администрация, са подали молби за напускане.

Това съобщи министърът на икономиката Делян Добрев, в чието ведомство са "децентрализираните" дирекции. Те вече заработиха в Града под тепетата.

За местата на напусналите обявихме шест свободни позиции и за тях се явиха 600 кандидати. В крайна сметка се оказа, че наехме по-подготвени хора, добави Добрев.

Министърът говори днес на среща на правителството с бизнеса в хотел "Шератон". Той постави акцент върху усилията на министерството за привличане на повече китайски и японски туристи, които се увличали по културно-исторически забележителности. Не е задоволително, че от 70 млн. китайски туристи у нас идват едва 5000 годишно, а от 80 млн. японски - едва 20 000, коментира Делян Добрев. 

През следващия програмен период за еврофондовете (2014-2020) постъпващите от Брюксел пари за иновации трябва да се разпределят чрез ваучери за бизнеса, смята Добрев. Държавата трябва да отпуска ваучери за иновации на компаниите, а те сами ще решат към кой научен институт да се обърнат за конкретна разработка, която би им била от полза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!