Quantcast

Полк. Бояджиев: Сред бежанците има хора, подготвени за терористични актове

Последна промяна на 29 септември 2013 в 09:53 2770 6

Полк. Иван Бояджиев Снимка: Нова тв
Полк. Иван Бояджиев Снимка: Нова тв

Не е изключено с вълната от сирийски бежанци у нас да влязат и хора, подготвени за терористични актове.

За това алармира експертът по тероризъм и сигурност полк. Иван Бояджиев в предаването "Събуди се" на Нова телевизия.

От тези среди, които пристигат в България, има много хора, които са подготвени за терористични актове. Сред тях са и йорданците, посочи полк. Бояджиев. Тази информация той научил от два израелски вестника, според които Сирия се е превърнала в лагер за обучение на терористи, които да бъдат разпращани по целия свят.

 „Тероризмът се развива от много години. Те търсят държави, които са по-слаби защитени. В Америка не отиват вече, защото там ги ловят бързо”, обясни полк. Бояджиев.

В подкрепа на думите си той разкри, че някои от влизащите у нас бежанци разполагали с учудващо много пари в брой. Това за него е изненадващо. „Те като стигнат на 500 метра от границата, каналджиите им взимат документите. И аз съм изненадан, че някои хора идват тук с документи и с много пари, което е много интересно – бягат от Сирия с много пари”, коментира експертът.

Той определи като много тревожен фактът, че бежанци се настаняват във "Враждебна", в близост до софийското летище. „Това, които направиха във Враждебна, е против всякаква защита на държавата. Защото най-опасният пункт в държавата е аерогарата. А това е на метри оттам”, категоричен е полк. Бояджиев.

 По думите му е много трудно да се отсее кой какъв е в такъв огромен поток от прииждащи хора. Отделно от това трудността идва и от факта, че вече няма къде да настаняваме нови бежанци. Притеснително било и друго - хора от Ирак и други държави, недопуснати в ЕС, се опитвали отново да влязат в Европа през България, представяйки се за сирийски бежанци без документи.

Държавата не може да затвори границата си за хората от Сирия, заяви още той. Според него решението не е в затваряне на границите, а в повишаване на сигурността и контрола. „Въпросът е, че нямаме възможност. И тук трябва да се намеси Европейския съюз, който да ни отпусне средства”.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2013 в 12:34

В българската войска има хора, подготвени за терористични актове. Най-лошото е, че периодично им се разрешава да ги извършат - било по медиите, било в Челопечене, било с някоя сделка за самолети или кораби.

30.09 2013 в 02:26

Таз статия наистина ме разсмя :) До последно мислех, че е статия от nenovinite :)

Най-убедителният аргумент в статията за мен е следният :)

"Той определи като много тревожен фактът, че бежанци се настаняват във “Враждебна”, в близост до софийското летище."

30.09 2013 в 00:41

+1

29.09 2013 в 19:30

Хората са взели всичките си пари и се изнасят, а на тъпото ченге му е чудно защо имали пачки. Да отиде в Сирия да види как е. И какво като са близо до Враждебна - нали летището се охранява. На един терорист нищо не би му попречило да живее и в Бургас, но да дойде в София. Стига вече сте ни облъчвали с шокови послания! Не ви щеме манипулациите.

29.09 2013 в 15:12

Този не е ли "бивш" ДС ?

29.09 2013 в 11:55

"Тази информация той научил от два израелски вестника...". Тук ме изгуби.