Полицията задържа корумпирани катаджии

Юлиан Христов 17 февруари 2012 в 15:47 1406 0

Пътна полиция
Пътна полиция

22-ма служители на КАТ са задържани за това, че са рекетирали шофьори, съобщи днес министърът н вътрешните работи Цветан Цветанов.

Те са вземали от шофьорите от 20 лева до 300 лева, суми в различни валути, включително и от чужди граждани.

Към 10 пътните полицаи са повдигнати обвинения и е поискана мярка „парична гаранция” от 5000 лева и са отстранени от работа. Министърът каза, че подробности няма да бъдат давани, докато не бъдат повдигнати обвинения към всички 22-ма.

Акцията на Дирекция "Вътрешна сигурност" е била планирана и проведена без знание на полицейски началници по места из цялата страна, основно в Северна България. За уличаването на униформените са използвани агенти на дирекцията, които се возели в кола с румънска регистрация и пътували без колани и документи. Те предлагали пари на полицаите, за да бъдат пуснати.

Всичко обаче било записвано с камери и така били хванати 22-мата служители.

Това е поредната акция на полицията срещу корупцията в КАТ. В поредица от операции през юни и септември миналата година бяха задържани общо 25 полицаи, които искали подкуп от шофьори.

Според проведеното разследване тогава, на ден екип от двама пътни полицаи заработвал средно по 1500 лева, като само при първата операция са установени са над 1000 случая на взети рушвети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови