Подписваме с Газпром на 9 ноември, Путин няма да дойде

29 октомври 2012 в 20:33 2432 2

Делян Добрев
Делян Добрев

На 9-и ноември ще бъде подписан новият шестгодишен договор с "Газпром", съобщи министърът на икономиката Делян Добрев. Според министърът, който е на посещение в Брюксел, условията по новия договор трябва да бъдат "по-благоприятни".

Според непотвърдена информация на "24 часа" руският президент Владимир Путин е отложил визитата си за декември и няма да присъства на подписването.

Посещението на Путин у нас бе договорено през юли. През септември се разбра, че визитата се отмения. На 14 септември премиерът Бойко Борисов коментира, че Путин се е уплашил от заканите му, че срещата няма да е никак приятна за него и затова се е отметнал.

В Брюксел днес министърът на икономиката Делян Добрев се е срещнал с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и с колегите си от четирите държави от ЕС, които също имат отношение към проекта "Южен поток" - Австрия, Гърция, Италия, Словения.

Относно газовата връзка между България и Сърбия Добрев е казал, че от известно време Сърбия изказва колебания за финансирането на своята част от проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!