Пледоарии по делото срещу Дон Цеци и Папата

20 ноември 2012 в 07:53 1387 0

Цветелин Кънчев и Христо Върбанов
Цветелин Кънчев и Христо Върбанов

Финалните пледоарии по делото срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Станчев започват днес.

Тримата са обвинени, че са поискали от бившия шеф на "Гражданска защита" Никола Николов 250 000 лева, за да не разпространят компрометиращи материали срещу него. 

Тримата бяха арестувани през 2009 година след сигнал на Николов, който се оплака от изнудване. Сред доказателствата срещу тях са и записи на разговори на кардарашки, направени със специални разузнавателни средства.  

Днес прокуратурата ще обяви какви наказания ще поиска за тримата. 

Кънчев, известен с прякора си Дон Цеци, обясни на едно от заседанията по делото, че СРС-тата са неговото най-голямо доказателство: „Те са най-желязното доказателство за моята невинност", смята той. 

Той обясни, че е обвинен неправомерно. Едно много лошо стечение на обстоятелствата, което, специално аз като се слушам, тъпо ми звучи на мен самия, но е факт. Самият ген. Николов не е казал никъде, че аз по някакъв повод съм му искал някакви пари или нещо подобно – да съм го притискал. Той беше изразил недоумение аз какво правя по това дело. Да, истина е, че може да съм се държал с него малко по-хладно и студено, но никъде в Наказателния кодекс това не е криминализирано деяние, коментира Дон Цеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!