Писториус плаче в съда, според прокурорите е планирал убийството

15 февруари 2013 в 14:00 1907 0

Спортната легенда на Южна Африка Оскар Писториус се разплака неудържимо в съда в Претория, където пристигна по обвинения за убийството на гаджето си, извършено в деня на Св. Валентин.

Тялото на олимпийския и параолимпийски атлет се тресеше в ридания, а лицето му бе заровено в ръцете, описва сцената Си Ен Ен. Изслушването за пускане под гаранция бе отложено, а прокурорите ще настояват за обвинение в предумишлено убийство, съобщава американската телевизия.

30-годишният модел Рийва Стийнкамп, с която атлетът имал двумесечна връзка, бе намерена мъртва с две огнестрелни рани в апартамента му в Южна Африка. 26-годишният Оскар бе арестуван същия ден, след като съседи уведомили полицията, че "чули нещо" рано сутринта на 14 февруари.

Според местни медии Писториус объркал гаджето си с крадец, но говорителят на полицията отрече те да поддържат подобна информация. Нямало следи от опит за приникване в жилището. Засега полицията не разкрива евентуалния мотив за убийството, но съобщи, че у Пикториус и пореди е имало инциденти, включващи "твърдения за простъпки от битов характер".

На мястото на трагедията е намерен пистолет. Си Ен Ен припомня, че престъпността в Южна Африка е висока и много хора държат оръжие в домовете си срещу крадци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови