Атлетът Писториус отрече да е убил приятелката си

15 февруари 2013 в 16:05 1865 0

Откриха труп на жена в дома на олимпиеца Оскар Писториус. Снимка: БГНЕС
Откриха труп на жена в дома на олимпиеца Оскар Писториус. Снимка: БГНЕС

Параолимпийският и олимпийски атлет Оскар Писториус отрече днес пред съда в Претория, Южна Африка, да е убил приятелката си Рийва Стийнкемп.

Спортистът, който постига невероятна скорост бягайки с протези, бе обвинен в убийството на 30-годишната Стийнкемп, намерена простреляна в жилището му на 14 февруари. Според прокуратурата става въпрос за предумишлено убийство.

В съда днес Писториус отрече да е убил Рийва. При обявяването на повдигнатото от прокурорите обвинение, атлетът избухна в ридания.

Поисканата от адвоката му промяна на мярката за неотклонение в пускане под гаранция бе отложено и ще бъде разгледано във вторник. Дотогава 26-годишната звезда остава зад решетките.

Миналото лято в Лондон Писториус предизвика сензация, като стана първият атлет с два изкуствени крака, който се състезава на Олимпиада.

Медиите в Йоханесбург съобщават, че след първоначалния шок сред сънародниците на атлета се е пробудило съчувствие към него. Много хора не могат да повярват, че той е замесен, и търсят други обяснения за смъртта на младата жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!