Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ПИБ поиска тайно дело за източените сметки

Александра Маркарян 25 септември 2013 в 11:54 14526 23

Адвокатите на
Адвокатите на "Кулинар" Калоян Янков и Антонина Душева. Снимка: Сергей Антонов

Адвокатка на Първа инвестиционна банка поиска делото за източването на сметките на фирма "Кулинар" в ПИБ през 2011 година да се гледа при закрити врата.

Към края на днешното заседание на Софийския градски съд, докато съдията все още говореше, адв. Цветана Чуклева се обърна към седящите в залата и попита репортера на OFFNews: "Вие коя сте?". След като разбра, че в залата има журналист, поиска делото да се гледа при закрити врата.

Като мотив, адвокатката посочи, че "в пресата" се тиражирали "изключително некомпетентни и абсурдни твърдения". Малко преди началото на заседанието от зала 7 в Съдебната палата, където се провеждаше то, бе изгонен фоторепортерът на OFFNews.

В края на заседанието по делото, което бе отложено за 4 декември 2013 г., адвокат Чуклева подкани репортера ни да си тръгва с думите "След вас", а на любопитството ни кои всъщност са "изключително некомпетентните и абсурдни твърдения" и дали те са казани по адрес на публикации в OFFNews (сайтът ни едва ли някога се е числил към "пресата") тя каза: "С Вас не разговарям!".

OFFNews очаква да чуе аргументите на адвокатката - съдружник в адвокатско дружество "Доковска, Атанасов и съдружници" и преподавател в УНСС - за твърденията ù, за да може да ги публикува.

 

Случаят "Кулинар"

На 8 септември 2011 г. близо 1 милион лева са източени от сметките на "Кулинар" в Първа инвестиционна банка. Източването става възможно чрез фалшиви пълномощни, на базата на които банката е дала пълен достъп на неупълномощено от "Кулинар" лице до сметките на фирмата. В поредица материали OFFNews описа случая. БНБ отказва проверка по случая, заради което е осъдена пред Върховния административен съд. Вижте поредицата ТУК.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews