ПИБ поиска тайно дело за източените сметки

Последна промяна на 25 септември 2013 в 11:54 12986 23

Адвокатите на
Адвокатите на "Кулинар" Калоян Янков и Антонина Душева. Снимка: Сергей Антонов

Адвокатка на Първа инвестиционна банка поиска делото за източването на сметките на фирма "Кулинар" в ПИБ през 2011 година да се гледа при закрити врата.

Към края на днешното заседание на Софийския градски съд, докато съдията все още говореше, адв. Цветана Чуклева се обърна към седящите в залата и попита репортера на OFFNews: "Вие коя сте?". След като разбра, че в залата има журналист, поиска делото да се гледа при закрити врата.

Като мотив, адвокатката посочи, че "в пресата" се тиражирали "изключително некомпетентни и абсурдни твърдения". Малко преди началото на заседанието от зала 7 в Съдебната палата, където се провеждаше то, бе изгонен фоторепортерът на OFFNews.

В края на заседанието по делото, което бе отложено за 4 декември 2013 г., адвокат Чуклева подкани репортера ни да си тръгва с думите "След вас", а на любопитството ни кои всъщност са "изключително некомпетентните и абсурдни твърдения" и дали те са казани по адрес на публикации в OFFNews (сайтът ни едва ли някога се е числил към "пресата") тя каза: "С Вас не разговарям!".

OFFNews очаква да чуе аргументите на адвокатката - съдружник в адвокатско дружество "Доковска, Атанасов и съдружници" и преподавател в УНСС - за твърденията ù, за да може да ги публикува.

 

Случаят "Кулинар"

На 8 септември 2011 г. близо 1 милион лева са източени от сметките на "Кулинар" в Първа инвестиционна банка. Източването става възможно чрез фалшиви пълномощни, на базата на които банката е дала пълен достъп на неупълномощено от "Кулинар" лице до сметките на фирмата. В поредица материали OFFNews описа случая. БНБ отказва проверка по случая, заради което е осъдена пред Върховния административен съд. Вижте поредицата ТУК.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2013 в 05:25

Moga da kaga dosta neshta.Tazi "advokatka" Dysheva e l6bovnisha na maga mi.

<em>Моля, пишете на кирилица!</em>

30.09 2013 в 05:38

За тези, които се интересуват /при наличие на елементарни познания се проверява за 3 минути/:

“Доковска, Атанасов и съдружници” са адвокати на ПИБ по делото на Кулинар, а синът на Атанасов, който работи в същата кантора, е адвокат на адв. Янков по дело срещу ПРБ, в което ПРБ е била натисната да снеме обвиненията с/у него и сега ще му плати обезщетение от нашия джоб.

Иначе теорията на конспирацията показва топла връзка м/у ПИБ и адв. Янков като една безплатна лекция от страна на г-н Плевнелиев отн. офшорните трикове много би помогнала за излизането наяве на обективната истина :)

30.09 2013 в 05:30

сега включих, че си ти :) наздраве полковник и умната

26.09 2013 в 05:57

Адвокатката е изключително прецизна в оценката си. "Журналист" стана синоним на нечистоплътно, продажно и неграмотно създание, въобразило си кой знае защо, че има други социални функции освен разнасяне на клюки и интриги.

26.09 2013 в 00:16

витеране51 пишеш измислици, анонимно всеки може да се изкаже така "компетентно" като теб, за да си гали егото и да се чувства знзчим :)

25.09 2013 в 16:33

Аз заставам зад мнението на ърбън. Оффнюз, защо не пишете за вирусите примерно от банкоматите? Имате ли представа там колко човека сме опарени?

25.09 2013 в 15:53

Не виждам смисъл повече да водя празни дискусии!Не искам и да убеждавам когото и да е в каквото и да било!Просто искам да декларирам, че това, което се твърди от фирмата по конкретния казус 100% истина!Убедеността ми се основава на някогашното ми и днешно познаване делата във фирмата!Разбира се любителите на конспиративните теории са в правото си да си съчиняват каквото им роди фантазията! :)

25.09 2013 в 15:41

Те гнилите ябълки са известни от години наред. Уикилеакс и американските грамите отдавна разсеяха и последното съмнение кой какъв е в България.
Проблема е ясен, и ако някой си мисли че може да го лекуваме Орбан стайл, явно нещо му хлопа дъската. Мисля, че е съвсем по темата, ама вие ежедневно пикаете все повече газ, като осъзнавате колко съм прав. Е виж - Поля сигурно е получила инсулт като е прозряла фактите и вече не се обажда. Пийте си аспирина, мере те си кръвното и по-спокойно, че на тая възраст е опасно ....

25.09 2013 в 15:18

Какво значи имам много сериозна информация??? Всеки може да си плюе и да си говори каквото си поиска. Позволи ми да не ти вярвам, защото звучиш доста несериозно. Като "няма да конкретизираш" явно си говориш ей така на посоки с цел някой да ти се върже. Айде и аз работя в частна фирма, ама шефа не ми докладва всичко.

25.09 2013 в 14:58

Ако няма какво да кажеш по темата не блъскай клавиатурата напосоки. Иначе си като еякулация на мокър пясък.