Пиарките на Найденов отърваха съда

Юлиан Христов 11 юни 2013 в 16:19 4362 6

Кристина Спасова (последната вдясно) в кабинета на министъра си Мирослав Найденов.
Кристина Спасова (последната вдясно) в кабинета на министъра си Мирослав Найденов.

Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува дело срещу ПР-ките на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Информацията беше потвърдена от говорителя на СГП Румяна Арнаудова. Пред OFFNews тя обясни, че мотивите за отказ за образуване на разследване е липсата на достатъчно данни за извършено престъпление. Тя уточни, че прокурорското постановление е взето и на базата на проверка в НАП, която не е установила злоупотреби от страна на двете бивши пиарки.

Прекратяването на проверката е станало в края на април, когато Мирослав Найденов стана защитен свидетел на прокуратурата по скандала с подслушванията. 

Скандалът избухна миналия август, когато стана ясно, че фирмата им “Кей Ем Ком” печели обществена поръчка за създаване на “Фейсбук” и “Туитър” профили на Програмата за развитие на селските райони на стойност 50 хил. лв. Фирмата на 25-годишната Кристина Спасова и колежката й, която е една година по-малка, е учредена с капитал 2 лв. на 26 септември 2011 г.- само три месеца преди подписването на договора с Министерството на земеделието и храните.

Броени месеци след напускане на държавната служба Спасова се сдобила с офиси за над 500 000 лв. в София, единият - от най-голямата птицекланица у нас "Градус 1". 

По случая прокуратурата разпореди проверка в НАП, резултатите от която все още не се обявени. Данъчната проверка на двете пиарки продължи няколко месеца и до момента не е категорично потвърдено дали тя е приключила и какви са резултатите от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!