Пеевски: Няма да си разчиствам сметките с ГЕРБ (видео)

Елица Мартинова 14 юни 2013 в 10:31 4925 9

Делян Пеевски, Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски, Снимка: БГНЕС

Ще работя за интереса на държавата, а не целенасочено срещу ГЕРБ, каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски, минути след като бе избран за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност".

"ДАНС вече ще работи, няма да се говори само, както беше в миналото. Със сигурност няма да има разчистване на сметки", обясни Пеевски.

Думите му бяха коментар около съмненията, че след като оглави ДАНС, Пеевски ще подеме кампания срещу бившите управляващи.

Причина за тези предположения са многократните закани, които новият шеф на ДАНС отправи срещу лидерите на ГЕРБ.

На 30 май в хода на пленарните дебати Пеевски се обърна заплашително към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов:

"Гусин Цветанов, обърнете се, обърнете се, не се правете! Да ви кажа, вие вадите много лъжи.Тепърва ще излиза с колко криминално проявени ще се срещали. Обещавам ви го лично. Но аз няма да се занимавам с вас, защото с вас ще се занимава правораздавателната система, за да ви накаже. За всички престъпления, които извършихте, а те са много."

Цветан, от своя страна, неведнъж е изтъквал, че разследването, което прокуратурата води срещу него, е поръчка на Делян Пеевски.

Ден по-късно парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация срещу "лицето Пеевски", която гласеше:

Лицето Делян Пеевски пропадна до там, че да отправя заплахи под формата на нецензурни подвиквания от първите редове на българското Народно събрание. Тази гнусна сцена се разигра пред погледите на българския президент, българския патриарх, представителите на вероизповеданията и чуждестранните посланици в България.

След като днес бе избран за шеф на ДАНС обаче Делян Пеевски се зарече, че няма да работи тенденциозно срещу когото и да било.

"Ще работя само за държавата и за нейните граждани. Ще съдите по действията ми", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!