Парламентът отказа да работи без Бойко

Нели Чолашка 22 февруари 2013 в 10:52 2263 3

Парламент Снимка: БГНЕС
Парламент Снимка: БГНЕС

Ден след оставката на Бойко Борисов и правителството му парламентът спря да работи. Народното събрание се разпусна днес след по-малко от час работа, след като депутатите от ГЕРБ осигуриха липса на кворум в пленарната зала.

Това се случи точно след гласуването на кандидатурата за конституционен съдия от квотата на НС и на състава на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

В залата останаха по-малко от 121 депутати - минималният брой, за да може работата да продължи.

Към 9.45 ч. зам.-председателят на НС Менда Стоянова се принуди да разпореди поименна проверка на депутатите в залата. Оказаха се 150 и гласуването, вече на Закона за чужденците, продължи. До момента, в който достатъчно депутати излязоха от залата, за да падне кворумът.

Водещата заседанието Менда Стоянова даде 20-минутна почивка. Върналите се в залата след нея депутати отново бяха под 121.

В крайна сметка парламентът се разпусна и не се стигна до изслушването на министри в оставка по време на парламентарния контрол. На депутатски питания трябваше да отговарят социалният Тотю Младенов, външният Николай Младенов, екоминистърът Нона Караджова, здравният Десислава Атанасова, земеделският Мирослав Найденов, икономическият Делян Добрев, регионалният Лиляна Павлова и вътрешният Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!