Разпитват аниматорите, изпуснали от поглед детето във Варна

Елица Мартинова 21 август 2013 в 12:24 3771 7

Grand Mall Varna, Снимка: www.logolight.eu/
Grand Mall Varna, Снимка: www.logolight.eu/

Полицията разпитва петима от служителите на детския клуб във варненския Grand Mall. Те са разследвани затова, че са изпуснали от поглед 4-годишното дете, което във вторник вечер падна от 10-метров ескалатор.

По време на тежкия инцидент в детския клуб са били петима служители – трима аниматори, рецепционист и зам.-управителят на заведението.

Пострадалият малчуган, който няма навършени 4 г., е бил оставен от родителите си в клуба Kids' Planet. Никой от аниматорите не е отговарял пряко за детето.

„Всеки един отговаря за всички деца и всички заедно отговарят за всички деца“, обаче е мнението на говорителя на Районната прокуратура във Варна Десислава Йотова, цитирана от „Дарик“.

Практиката на детския клуб е да слага специални гривни на всички деца. Тези гривни задействат аларма на изхода на заведението, когато децата преминат през вратата без надзор.

В момента полицията изяснява защо и как малчуганът е успял да се измъкне незабелязан.

Разследващите проверяват длъжностните характеристики на служителите, за да установи какви точно са съответните задължения на всеки един от тях.

Междувременно лекарите в болницата „Св. Анна“, където е настанено момченцето, все още се борят да стабилизират състоянието му.

Детето има счупен таз, фрактури на крака и ръката, далакът му е премахнат, а лекарите се опасяват, че може да има увреждания на сърцето и белия дроб. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови