Quantcast

Разпитват аниматорите, изпуснали от поглед детето във Варна

Последна промяна на 21 август 2013 в 12:24 3244 7

Grand Mall Varna, Снимка: www.logolight.eu/
Grand Mall Varna, Снимка: www.logolight.eu/

Полицията разпитва петима от служителите на детския клуб във варненския Grand Mall. Те са разследвани затова, че са изпуснали от поглед 4-годишното дете, което във вторник вечер падна от 10-метров ескалатор.

По време на тежкия инцидент в детския клуб са били петима служители – трима аниматори, рецепционист и зам.-управителят на заведението.

Пострадалият малчуган, който няма навършени 4 г., е бил оставен от родителите си в клуба Kids' Planet. Никой от аниматорите не е отговарял пряко за детето.

„Всеки един отговаря за всички деца и всички заедно отговарят за всички деца“, обаче е мнението на говорителя на Районната прокуратура във Варна Десислава Йотова, цитирана от „Дарик“.

Практиката на детския клуб е да слага специални гривни на всички деца. Тези гривни задействат аларма на изхода на заведението, когато децата преминат през вратата без надзор.

В момента полицията изяснява защо и как малчуганът е успял да се измъкне незабелязан.

Разследващите проверяват длъжностните характеристики на служителите, за да установи какви точно са съответните задължения на всеки един от тях.

Междувременно лекарите в болницата „Св. Анна“, където е настанено момченцето, все още се борят да стабилизират състоянието му.

Детето има счупен таз, фрактури на крака и ръката, далакът му е премахнат, а лекарите се опасяват, че може да има увреждания на сърцето и белия дроб. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2013 в 13:37

Всеки родител е длъжен да предупреди , ако да не е успял да възпита , детето си как да се държи в клуб , че то е още палаво , или че не е оставяно само или че често се опитва да бяга . Родителите много често подценяват този процес , да приучат децата си да бъдат съзнателни именно когато са сами , без тях. тази дистанционна връзка не се компенсира с това че просто прехвърляш отговорността на някакви аниматори които да понасят родителските пропуски за да може тези родители да си починат от ролята си на родители в шопнг МОЛ-а , без преди това да са си свършили работата , да вменят на това дете какво му е позволено да да си играе , и кои неща не бива да прекрачва . Непознаването на детето е в следствие на неопзнаването на себе си .
От друга страна КТП-то на клубът , или частта в която се пропускат да влизат децата, трябва да има значително подсигурена преграда която най малкото да затруднява излизането на децата решили че на всяка цена искат да го сторят . Липсата на такава преграда , ако не греша в случая , за сметка на някакви пищящи чипове сигнализира но не спира което се е оказало пагубното , и там грешката на клуба . и не в контрола му , а в организацията инвестирала в чипове но в достаъчно стабилна порта - не .

22.08 2013 в 13:18

Възрастта между 3-4 г. е доста сублимна за малките и по конкретно тяхната първа форма за адекватна самостоятелност . Адаптивността им без родителското тяло се изправя все по често пред изпитания . В този ред на мисли точно това е периодът в които детето се приучва постепенно на тази самостоятелност в чужда среда . Сама по себе си възрастта децата в която могат да бъда поверено на аниматор , не е фактор за тяхната адекватност . Всеки родител е длъжен да предупреди , ако да не е успял да възпита , че детето му

21.08 2013 в 17:14

В Америка този въпрос е разрешен много добре - родителя носи отговорност за детето си преди всички останали. Т.е. ако идете на басейн с детето си вие трябва да сте с него през цялото време.

21.08 2013 в 15:31

„Всеки един отговаря за всички деца и всички заедно отговарят за всички деца“
При груповата отговорност никой не е виновен, затова е еквивалентна на групова безотговорност.

21.08 2013 в 15:07

Дано не се пренебрегне един факт. И в детските клубове, както навсякъде, се работи с намален брой хора, за да се пестят пари. Типичната за българина тарикатлъщина и желание да се мине с минимални разходи за мен е причината за тази поредна трагедия.

21.08 2013 в 13:14

Дано се оправи по-бързо детето и родителите да се успокоят. Гадна работа :(

21.08 2013 в 13:03

Проблемът не е в чипа, а в това, че детето може безпрепятствено да излезе. Дори и да се разписка алармата, никой не може да е по-бърз от самото дете, което вече е напред с 10 метра. Заведението е отворено все едно, че са им разрешили да излизат когато си поискат.