Отварят офертите за преброител на изборите

Последна промяна на 26 март 2013 в 07:39 1318 1

Избори. Снимка: БГНЕС
Избори. Снимка: БГНЕС

Днес изтича срокът, в който се подават оферти за преброител на изборите.

До вторник фирмите, кандидати за преброител на резултатите от предсрочните парламентарни избори, имаха възможност да кандидатстват. Книжата за участие се приемат в Централната избирателна комисия.

Всички подадени оферти ще бъдат отворени днес след 16.00 часа.

Победителят ще трябва да извърши компютърна обработка на всички данни от протоколите, донесени от Районните избирателни комисии. Той трябва да издаде и бюлетин с резултатите от изборите за народни представители.

Кандидатите имаха 5-дневен срок, за да предложат своите оферти. Все още не е ясно дали в конкурса ще участва и държавната фирма „Информационно обслужване”. Преди дни директорът му - проф. Михаил Константинов, подаде оставка заради политически изказвания. В негова подкрепа колегите му заплашиха, че няма да се включат в състезанието. През последните 20 години именно държавната компания извършваше преброяването на гласовете. Нейна задача беше и да закупи необходимите скенери за изборите на 12 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2013 в 12:08

Некомпетентност -
От 1991 до 2001 г . преброяването се извършваше от колектив на неправителствената организация Съюз на математиците в България.