Отложиха за 31 януари делото на жената, затваряна във фризер

Александра Маркарян 13 декември 2012 в 12:24 3119 0

Не повече от 15-ина минути продължи днешното заседание по делото, образувано по жалбата на Антоанета Иванова срещу "МЕТРО Кеш енд Кери". След като съставът прие документи, представени от адвокати на "МЕТРО", председателят му Атанас Мусорлиев отложи изслушването на Иванова и тримата ù свидетели, които не дойдоха, за 31 януари от 14 ч.

В жалбата си до комисията жената твърди, че е била затваряна в хладилното помещение на хипермаркета на веригата в Добрич за 6-7 часа, за да бъде принудена да подпише молба за напускане. Инцидентът станал през 2011 г., преписката е №282/2011.

На заседанието, започнало от 14 ч. днес и предавано на живо от OFFNews, не дойдоха нито Иванова, нито представляващият я адвокат Кирил Михов, нито тримата ù свидетели, призовани днес.

Иванова бе изпратила до състава на комисията молба за отлагане на заседанието, към която бе приложила и болничен лист за период 29 ноември - 24 декември 2012 г. Адвокатът ù не беше изпратил писмо, не беше аргументирано и отсъствието на призованите свидетели.

Молбата на Иванова за отлагане не беше уважена от състава с председател Атанас Мусорлиев, членове Лало Каменов, Златина Дукова и Ивайло Савов и докладчик Сабри Ахмедов.

На заседанието присъстваха адвокати, представляващи "МЕТРО Кеш енд Кери", които представиха документи.

Още в началото стана ясно, че по-рано от "МЕТРО" са поискали компанията да бъде заличена като ответник, но това не бе уважено от състава на комисията.

За да оборят твърдението в жалбата на Иванова, че е била затворена в хладилното помещение, от "МЕТРО" предоставиха на КЗД констативен протокол от Главна инспекция по труда, констатиращ, че вратата на въпросното помещение може да се отвори и от вътре, и отвън.

В интервю за БНТ през май 2012 г. обаче Иванова твърди, че тя е била принудена от охраната да стои във фризера и всеки път, когато се опитвала да излезе, охраната я връщала.

Очакваше се тримата отсъстващи свидетели да потвърдят, че са чули обиди, отправяни към Иванова на работното ù място от нейни шефове, затова адвокатите на "МЕТРО" Драгинов и Ничев донесоха и представиха на състава 5 фактури, които, според тях, доказват, че нито един от тримата не е пазарувал в магазина в Добрич същия ден и че те изобщо не са били в магазина.

"Всеки влизащ в магазина се чекира, няма как системата да не го е отчела", обясни след заседанието пред OFFNews адм. Ангел Драгинов.

От "МЕТРО" предоставиха и разпечатка от електронната система, отчитаща влизанията и излизанията на служителите от магазина.

 
 

Live streaming by Ustream

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови