Quantcast

Отложиха разпита на Богомил Манчев

Последна промяна на 25 септември 2013 в 10:41 1197 0

Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС
Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС

Разпитът на бизнесмена Богомил Манчев във връзка с разследването за източване на държавни пари по проекта за строежа на АЕЦ "Белене" не се проведе.

От вчера неофициално се знае, че Манчев е призован за 11.00 часа в сряда за разпит в Столичната следствена служба. По-късно през деня обаче стана ясно, че бизнесменът няма да се яви днес.  

Собственикът на "Риск инженеринг", чиито офиси бяха претършувани от ДАНС и Прокуратурата в петък, трябва да даде обяснения по разследването за източване на държавни пари в енергетиката. 

Според доклад на ДАНС, който е бил повод за образуване на разследването, Националната електрическа компания (НЕК) е плащала по 950 хил. лв. на месец за консултантски услуги по проекта "Белене", въпреки наложения мораториум за строителството на електроцентралата.

Така в продължение на година и половина в рамките на три правителства - това на ГЕРБ, служебното правителство и кабинетът на Пламен Орешарски, НЕК е продължавал да плаща на за консултации по проекта.

Бизнесменът вече заяви, че неговата фирма "Риск инженеринг" няма договор с НЕК. Договор с държавата има консултантът "Уорли парсънс", а фирмата на Манчев е негов подизпълнител.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !