Отец Евгени: Законът за закрила на детето е плод на хомосексуализма

Последна промяна на 20 юни 2012 в 12:28 4371 40

Гей парад. Снимка: БГНЕС
Новият проектозакон за закрила на детето е плод на хомосексуализма, заяви отец Евгени Янакиев от сливенския храм „Св. Димитър” в ефира на БиТиВи. Предложенията за промени в закона са написани от хора с хомосексуална ориентация продължи с обвиненията отецът, изказани по повод организирания гей парад на 30 юни в София. Той обвини в хомосексуализъм бившия председател на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани, която преди време внесе за преразглеждане закона за детето, като каза: "И тя е такава". "Те просто искат свежа плът. Търсят да осиновят дете с тази цел. Законът позволява на органзиции, като вашите, да влизат в детските градини и никой да не им пречи", каза дядо Евгени като се обърна към Радослав Стоянов, един от организаторите на гей парада в София. Според Стоянов спекулациите със Закона за детето нямат нищо общо с гей парада. По  думите на отец Евгени понятието сексуална ориентация е произлязла от хомосексуалистите, до преди това не е имало такова понятие, а само нормална сексуалност. Той призова всеки, който се счита за християнин и българин, да избере вариант за отпор на гей парада. Замерването с камъни е добър вариант, смята свещеникът. "Гей парадът е богохулство и поругаване на християнската вяра. Ако говорим за някакви права на някого, къде са правата на православните християни. Това е дискриминация към мнозинството", твърди свещеникът. Радослав Стоянов, заяви, че е несъстоятелно правата и свободите на хората да бъдат ограничавани при каквито и да са съображения. "Общественият дебат е единственото средство в демократичното общество за решаване на обществено значими проблеми. Твърденията че парадът се организира, за да се парадира със сексуланата ориентация са нелепи". Той допълни, че посланията на "София прайд" са за популяризиране на антидискриминацията и явното третиране на всички хора и да се противопостави на омразата и насилие, а не на любовта. Заради изказванията на отец Евгени по повод организирания гей парад Българският хелзински комитет е сезирал прокуратурата. Според свещеника обаче организацията е против християнския народ и вяра и няма да се занимае с него, тъй като целта им била да се вдигне шум. Петото, юбилейно шествие "София Прайд" ще премине по столичните булеварди на 30 юни и ще бъде придружено от богата културна програма между 23 юни и 4 юли.
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2013 в 18:33

Tess, много глухо се чуваш и не съм наясно от кое "дълбоко" място се опитваш да адвокатстваш на някакви "хора" - не понамирисва или и при тебе (може и на други неща, ти си знаеш)!

27.06 2012 в 12:58

Съгласна съм с позицията на Пепи за българската православна църква и на много отци им тегне вината за принизения морал и сектантските уклони на много хорица.

26.06 2012 в 22:59

А, да, в България не. Но то и не става дума само за мен, примери да търсиш. Обаче много се отклонихме от темата, а аз лично не се чувствам компетентна да коментирам самия закон.

26.06 2012 в 22:38

Даниела, и сега никой няма да те пребие на улицата, ако се прегръщаш с жена, но семейство не може да създадеш - семейството е основна единица на обществото, която се създава с цел създаване на деца и правилното им възпитаване в утвърдените морални устои на обществото.

Не можеш да създадеш деца в хомосексуална връзка, нито да ги възпиташ!
Деца се възпитават от двама родители, ти сама каза че твоите не са хомосексуални, дори и да са несъвършени във взаимоотношенията си, което се е отразило на теб.

26.06 2012 в 21:29

Не става въпрос нито за специални и допълнителни права, нито за "с кой да спя". Става въпрос за това, че като човек както всички останали, може да се случи така, че да поискам да създам семейство, но не с мъж, а с жена. И не виждам нищо лошо в това да мога законно да го направя, по същият начин, както можеш ти в момента. Да, няма да е естествено, но това не го прави неморално.

Когато си привлечен от някого - мъж, жена, дете - ти си наясно с това. И това са различни неща, независещи едно от друго. Какво да правиш и дали е редно да правиш нещо, е тема на друг разговор. Ако някога поискам да имам живот с жена, искам да бъда свободна да си го живея без да се крия от страх, че ще ме пребият на улицата, например. За това е цялото нещо. За това е този парад - за достъп до едни и същи неща. Защото различната от обществено възприетата сексуална ориентация не е болест, не е зараза, и не е в ущърб на никого.

26.06 2012 в 21:08

Нарича се фригидност, има психологически методи за справяне с проблема, той възниква най-често вследствие на злоупотреба в детска възраст.
И нещо друго - жени с предпочитания към собствения пол, могат да имат интелектуално и духовно привличане към мъже.
И последно всеки сам избира с кой да спи, но няма работа да изисква специални и допълнителни права за този си избор.
Аз доколкото разбирам едва ли някой, ти пречи на избора, но ти трябва да приемеш, че този избор си е твой и част от този избор е именно факта, че няма да имаш деца по естествен път, както и факта че няма как да се позволи да се отглеждат деца от хора с проблеми в самоопределянето си .

26.06 2012 в 20:55

Кеф ни риба, кеф ни паламуд, а? :)

А от чисто любопитство - към коя група отнасяш жените, които не са в състояние да изпитат физическо, емоционално, интелектуално, духовно и тъй нат. привличане към мъже, през целият си съзнателен живот? Дори след опити и най-различни (само)внушения, без да имат желание да бъдат или усещане, че са в чуждо тяло, или не са си на мястото ...

26.06 2012 в 20:14

Даниела, подцених интелигентността ти затова използвах термин in hominem за което държа да се извиня.

ТВоите родители няма как да са били хомо това е ясно - но със сигурност като се замислиш назад във времето си ще си спомниш определени сцени от живота на родителите ти, които са определили твоя избор.

Това за което се опитваш да кажеш, че е определено биологично се нарича транссескуалност и няма нищо общо със сексуалния избор на партньор, а си е просто генетична деформация.

Хермафродитизма също е биологично обусловено състояние, но за разлика от транссексуалността хермафродитите могат да имат поколение по естествен път докато трансексуалите не.

Трансексуалността е състояние, в което се чувстваш не в своята си кожа, лекува се със смяна на пола.

Моля да ме извиниш за навлизането в личното ти пространство, но по мои наблюдения жените определящи себе си за хомосексуални са по - скоро бисексуални т.е. обичат и планината и морето едновременно :)
Това е свързано с психологията им и силно развитата чувственост.
Съвсем хетеросексуални жени са ми споделяли, че са имали подобни опити.

26.06 2012 в 19:27

:) Моите родители и двамата са хетеросексуални. Доколкото знам, така е и с родителите на всичките ми, до този момент, партньори от моя пол. А някои от тях са и хомосексуални /партньорките ми/.
Любопитно ми е, как, според теб (нали може на "ти"?), сексуалната ми ориентация се е "оказала" различна от хетеросексуална, след като родителите ми са тези, които са ме отгледали и значи те би трябвало да са "импринтирали" модела си по отношение на мен?

Не разбирам и това - защо е необходимо, когато се появи дете в еднополово семейство, единият от родителите да "го играе" майка/татко (в зависимост от пола)? Мъжете и жените имат определени социални роли, но аз не съм убедена, че за да порастне едно дете физически и емоционално здраво, е необходимо да има съприкосновение И с двете роли едновременно в собственият си живот...

За едно нещо си много прав - пълноценното живеене зависи в много голяма степен от обществото. Ако не мога да го променя; ако не мога да се чувствам добре в него - бидейки такава, каквато съм, има два варианта: 1) намирам общество, където това да е възможно (например западното, където да ме замерят с камък ще е последното, което ще направят, ако изобщо...), 2) изглаждам си ръбовете, примирявам се и приемам да следвам нормите, което по мое мнение е равнозначно на болест. В следствие.

Заключението - само по себе си появяването няма значение, ако не мога да живея пълноценно. Забележи - без да застрашавам живота, или здравето на някого, за целта. Изглежда тук, в България, това няма да бъде възможно.

П.С. Умишлено избягвам терминология.

26.06 2012 в 18:25

Отговарям на Даниела_21 - сексуалната ориентация се възпитава етологично чрез импринтинг в най-ранна възраст - на подсъзнателно равнище се копират определени модели.

Точно във Вашия случай - медицината е силно напреднала и ако сте в подходяща възраст биологически е напълно възможно да имате възможността да станете майка.

Друг е въпроса, как ще възпитате даденото дете - че е нормално да има две майки. едната от които играе татко.

Съвсем отделен е въпроса, какво детство ще изкара - непрекъснат психически тормоз от страна на обществото.

За да отгледаш нормално дете, то трябва да расте в нормално семейство, съставено от баща и майка, в което в равна степен да импринтира ролята на единия и другия родител.

В заключение, ти смяташ ли конкретно Даниела, че щеше да се появиш някога, ако майка ти облизваше, някоя друга " майко-татко"