Осман Октай: Скандалът между Борисов и Доган е сценарий на хора в ДПС

Елица Мартинова 15 март 2013 в 09:29 2088 0

Осман Октай, Снимка: БГНЕС
Осман Октай, Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров има пръст в сценария за поръчението срещу Борисов, който се разигра в парламента. Това заяви пред „Нова телевизия“ Осман Октай – един от основателите на ДПС, който бе заместник на почетния председател Доган в продължение на десет години.

По думите на Осман Октай в деня преди изказването на Борисов от парламентарната трибуна Христо Бисеров е говорил по темата за досиетата, с което е провокирал бившия премиер.

„Христо Бисеров беше част от този сценарий“, категоричен е Октай, като уточнява, че не е сигурен дали Бисеров го е направил умишлено.

Според бившия зам.-председател на ДПС този гаф, съзнателен или не, може да коства депутатското място на Бисеров в следващия парламент.

По думите на Октай скандалът между почетния председател на ДПС и Бойко Борисов е дирижиран и е плод на настроенията срещу Ахмед Доган.

„Антифоганизмът събра много енергия, след като Доган направи редица изказвания, че емилионер, че разпределя баницата и подобни. Затова той използва случилото се на конференцията на ДПС, за да обясни, че омразата не е срещу него, а на етнически принцип, смята бившия сътрудник на лидера на партията.

„Ахмед Доган на практика превърна ДПС в придатък, филиал на икономически групировки и машина за печелене на пари. Благодарение на парите и икономическата си власт, той държи здраво кметове, партийни лидери в регионите и обикновени хора. Така че е в състояние да изсипе 200 хиляди души на всяко място в държавата и да предизвика сериозни проблеми“, твърди Октай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!