Орешарски започва консултации за подобряване на бизнес климата

10 юни 2013 в 08:26 2128 1

Пламен Орешарски Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски започва днес консултации с работодателските организации, синдикатите, неправителствени организации и представители на протестиращите за разработването и приемането на мерки, които да доведат до подобряване на бизнес климата в България.

Обсъжданите теми ще са: анализ на ситуацията в страната и действия за подобряване на условията за правене на бизнес, облекчаване и премахване на съществуващи регулаторни режими, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Предложението на премиера Орешарски е да бъдат създадени работни групи с излъчени от министерствата, синдикалните, работодателските и неправителствените организации експерти. Те ще направят преглед на регулаторните режими и предложения в посока на тяхното облекчаване, както и на ЗОП с цел постигането на по-голяма прозрачност на процедурите и равнопоставеност на субектите, участващи в тях.

Днес от 12.30 ч. премиерът ще разговаря с представители на работодателските организации, от 14.30 ч. са срещите със синдикатите.

Ще бъдат обявени и имейл адреси на секретариатите на работните групи, на които ще могат да се изпращат предложения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови