Орешарски отложи представянето на плана си за след ваканцията

Елица Мартинова 02 август 2013 в 11:50 2634 9

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Пламен Орешарски отложи представянето на плана си пред Народното събрание. Премиерът трябваше да запознае депутатите със с управленските си приоритети и стратегията за тяхното изпълнение.

В кулоарите на парламента за обсъждането бяха дошли министърът на околната среда Искра Михайлова, министърът на отбраната Ангел Найденов и енергийният министър Драгомир Стойнев. До последно обаче не бе ясно дали премиерът ще дойде, за да представи програмата си.

След почивката на заседанието председателят на НС Михаил Миков обясни, че представянето ще остане за първата седмица след ваканцията на депутатите. Той уточни, че промяната се налага заради проточилите се обсъждания около президентското вето в Закона за СРС-тата.

"Имаше уговорка, премиерът беше решил да дойде, за да представи програмата си и да се проведе широко обсъждане. Поради напрeдналото време заради дебатите по президентското вето се разбрахме обсъждането на плана да остане за първата седмица след ваканцията. Така депутатите от всички парламентарни групи ще могат да се запознаят с плана", обясни Миков.

Орешарски представи плана си на пленума на левицата миналия петък.

Сред  приоритетите на правителството е заложена възможност за рестарт на проекта “Белене”. Орешарски обаче подчерта, че това ще се случи след разчет на обстоятелствата и само при наличието на инвеститор.

Сред целите на кабинета са борба с безработицата и бедността. Орешарски не се ангажира с коментар кога и с колко ще бъде увеличена минималната работна заплата, но обеща, че правителството ще излезе с подобен разчет в най-скоро време.

Кабинетът планира още да намали с 5% бюджета на всички министерства. Министър-председателят коментира, че изготвената програма е пълна и амбициозна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!