Quantcast

Опит за кражба на кабели остави без ток част от София

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 14:48 806 3

Тока. Снимка: БГНЕС
Тока. Снимка: БГНЕС

Опит за кражба на кабели остави без ток част от София, съобщиха от ЧЕЗ. Засегнати са кварталите Нови Искър, Искър, Слатина, Подуяне, Сердика и Кремиковци.

Причината за спирането на електрозахранването в тези общини е пожар в съоръжение на ЧЕЗ заради опит за кражба на кабели, уточниха от електроразпределителното дружество.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната, а от ЧЕЗ прехвърлят захранването на абонатите чрез алтернативна схема.

След отстраняването на пожара ще започне отстраняването на повредите в съоръжението.

Ще работим без прекъсване, докато не се възстанови изцяло електрозахранването. За съжаление такива инциденти не могат да бъдат предвидени, коментира директорът на „Експлоатация и поддържане“ на ЧЕЗ Виктор Станчев, цитиран от Дарик.

Над 1 млн. лева са похарчени само през юли и август за покриването на щетите от посегателства над електроенергийни съоръжения в София. От началото на годината пък са подменени откраднати и увредени кабели за повече от 4 млн. лева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 20:06

Мангал Енерго

04.10 2013 в 15:47

Като начало - това си е тероризъм и заплаха з анационалната сигурност. Трябва в и закона д апочне да го тренира така. В Румъния приеха закона преди няколко години и сега бай мангау не смее да доближи кабел щото 20-така чака ...

04.10 2013 в 15:31

Тия инциденти могат да бъдат и предвидени, и предотвратени, ама тогава няма да има кой да е виновен за разни работи.
 
X