Обраха поща в Плевен, вдигнаха на крак полицаи в София

Юлиан Христов 10 февруари 2012 в 17:11 2988 0

Полиция. Снимка: Сергей Антонов
Полиция. Снимка: Сергей Антонов

Оператор от спешния център на тел. 112 изпрати по грешка полицаи на сигнал за обир вместо в Плевен в София.

Според сигнала обирът е бил в пощенски клон 92 в кв. „Дружба“. След бързата реакция на полицаите, те нахлули в столичния пощенски клон, но там се оказало, че няма подобен случай.

От МВР потвърдиха случая пред OFFNews.bg. Тази сутрин на спешния телефон са подадени три сигнала за обир на пощенски клон 92 в кв. „Дружба“, но в Плевен. На първите два сигнала е отреагирано своевременно. При третия подаден сигнал, оператор е подал информацията по грешка в Столичната дирекция на полицията. От МВР обясниха, че операторът ще бъде наказан.

От пощенският клон в Плевен са откраднати 20 хил. лв., вероятно предназначени за пенсии. Двама маскирани мъже, въоръжени с пистолети, нахлули в паричния салон на пощенския клон и принудили гражданите да легнат на земята. След това насочили оръжието към трите касиерки и им наредили да предадат всички налични пари в плик. Една от служителките успяла да натисне паник-бутона, но похитителите успели да се измъкнат преди да дойде полицията. В пощенския клон не е имало камери и жива охрана.

При инцидента няма пострадали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл