Quantcast

Обраха Фандъкова и шефа на БАН

Последна промяна на 13 август 2013 в 07:49 1929 6

Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

Апартаментът на кмета на София Йорданка Фандъкова е бил обран миналата седмица.

Посред бял ден крадци проникнали в двустайно жилище на кмета в столичния квартал "Манастирски ливади", докато тя и съпругът й били на работа.

Още същата вечер семейството подало сигнал в полицията за кражбата.

Фандъкова обясни, че крадците са задигнали семейни украшения със сантиментална стойност, юбилейни монети и лаптопа на съпруга й.

Необяснимо за нея е, че са взели и отворен парфюм. 

"Крадците са ровили и за пари, но ние не държим в брой у дома", коментира още Фандъкова.

Крадци са ограбили председателя на Българската академия на науките /БАН/ академик Стефан Воденичаров, съобщава в. "Преса".

Те са задигнали от дома на учения 20 платна на Иван Христов, покойния тъст на академика. Негово дело са известните портрети на св. св. Кирил и Методий, Петко Славейков, Христо Смирненски. 

Стефан Воденичаров казва, че загубата има и голяма емоционална стойност за фамилията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2013 в 23:58

Поръчкова кражба, за назидание че не върви по правилата на комунистите, турците и болните. Един добър кмет да имаме и така да се изгаврят с нея. Всичко се връща на тоя свят!

13.08 2013 в 12:29

Как досега нея обраха ами чак сега ?

13.08 2013 в 11:49

Егати крадаците да отмъкнат толкова неща и никой да не ги усети.

13.08 2013 в 10:29

БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПОДРИВА СМИСЪЛА НА ДЪРЖАВНОСТТА

Трябва да обират и депутатите, и министрите... по три пъти на ден! Може би тогава ще се размърдат, макар че дълбоко се съмнявам... Битовата престъпност е ужасно СИЛЕН негативен фактор срещу принципите на съвременната държава, защото отнема на човека НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА на частната му собственост и най-вече - на ДОМА му! Това е по-лошо от сивата икономика, от укриването на ДДС, от спестените акцизи.
Това засяга всеки и то по особено болезнен начин - бил той лаптоп с лични данни, или семейни ценности, или дори само гледката на изтърбушения ти гардероб след тършуването на гадните крадци, "изнасилването" на личното ти пространство...
А има толкова прости и ефективни методи за борба с тази напаст - стига да имаше "политическа воля" у оядените хора, които седият в парламента и министерските кресла.
Например - закриване или строг контрол над оказионите и заложните къщи, където веднага се пласира плячката. Ефективни, бързи и ТЕЖКИ присъди за заловените, които обикновено си ходят на свобода с 6-7 "висящи преписки", дела и досъдебни производства... Трето - конфискация на недвижими имоти и МПС, послужили за кражба или укриване на крадени вещи... Тук ще попаднат и гаражите на автомафията, но има ли кой да се осмели?
Опасявам се, че няма. МВР казва "безсилни сме, не стигат хора", политиците мазно се увъртат, съдебната система... всяко дете знае, че не работи (или помръдва само, за да осъди погрешния човек - като Йордан Опиц, докато престъпниците си ходят на воля). И какво ни остава? Вериги по вратите, решетки по прозорците, заредено оръжие в ръката... Напомня ли ви апокалиптичен филм?
Това е България, г-жо Фандъкова. 2013л

13.08 2013 в 08:53

А министър Йовчев ще се бори с битовата престъпност, хахаха :)

13.08 2013 в 08:47

Както казва поетът - богатите също плачат...