Нов национален протест на родителите

Елица Мартинова 09 февруари 2013 в 06:40 1464 0

Протест на майки с деца пред парламента при приемането на бюджет 2013. Снимка: Сергей Антонов
Протест на майки с деца пред парламента при приемането на бюджет 2013. Снимка: Сергей Антонов

Родителите, недоволни от политиката на държавата към малките деца и майките, излизат на пореден протест в събота.

Недоволните граждани настояват да получат повече социални грижи и финансова помощ за децата си.

Организатор на демонстрацията е Инициативният комитет за повече грижи за децата.

"Трудът на българските жени е познат и признат по цял свят, като високо продуктивен и отговорен. Липсата на работа и закрила на работещите майки ги доведе до просешка тояга и свежа захранка на трафика с хора.
Настояваме за бързи мерки на държавата и общините, засилване на контрола над работодатели и разкриване на работни места. Искаме правителството да огласи доклад пред цялата нация какви мерки и действия са предприети през последните три години за социалната, здравната и образователната политика по отношение на децата и техните майки. По същия начин, по който ежеминутно ни информира за срязаните лентички по инфраструктурата. Защитата на майките и децата е въпрос на оцеляване на нацията и част от националната сигурност. Ние искаме разумна политика водеща към достоен живот", пише в декларация на майките”, пишат в декларацията си майките.

В София протестът ще се проведе пред Народното събрание и е с начален час 11 ч.

Демонстрации ще има и в Бургас, Благоевград, Добрич, Асеновград, Пловдив, Левски и Русе. Те ще преминат под наслов „детеградация срещу Управленска деградация”. Протестите в останалите градове ще се проведат пред сградата на общината и също започват в 11 ч. Изключение прави само Русе, където демонстрацията е с начален час 16 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови