Нов екип от прокурори поема САПАРД

15 октомври 2012 в 09:16 2402 2

Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов
Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов

Нов екип от поркурори поема делото САПАРД. Това каза в ефина на bTV градският прокурор на София Николай Кокинов. 

Софийският апелативен съд оправда Марио Николов и всички останали подсъдими по делото за изпирането на 7,5 милиона евро. Решението дойде, след като на първа инстанция за невинен бе признат единствено Людмил Стойков.

Резултатът по делото САПАРД е 1:1. Имаме една осъдителна и една оправдателна присъда, коментира Кокинов. Той уточни, че трябва обаче да се изчака решението на Върховния касационен съд и припомни, че съдебният акт още не е влязъл в сила.

Прокурорът посочи, че делото е приключило по-бързо в Германия, защото там обвиняемите са сключили споразумение с обвинението. Двата случая не са съвсем огледални, каза Кокинов. 

Градският прокурор коментира и случая "Опиц". Според него не е имало нападение в жилището на художника, а Опиц е преследвал крадеца по стълбите. От жертва се е превърнал в агресор, каза Кокинов, уточнявайки, че не е работил по казуса.

Правото е призвано да регулира точно къде трябва да се спре – неизбежната отбрана има за цел само да спре нападението, а не нападателят да бъде убит, коментира още Кокинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!