Прокуратурата търси грешки по САПАРД

28 септември 2012 в 15:36 1505 0

Галина Тонева. Снимка: БГНЕС, архив
Галина Тонева. Снимка: БГНЕС, архив

Заместник главният прокурор Галина Тонева допусна възможността прокуратурата да е допуснала грешка по делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков.

Заедно с още няколко души, те бяха оправдани преди дни от Софийския апелативен съд по обвинението, че са изпрали близо 7 и половина милиона евро, източени от програма САПАРД. Със същата степен на вероятност Тонева не изключи оправдателните присъди да са и заради нови доказателства, събрани от втората съдебна инстанция, съобщи БНР.

При срещата с директора на ОЛАФ г-н Кеслер постигнахме уговорка и обещание за подкрепа от експертите на ОЛАФ, че след като ние направим наш анализ и подготвим наше становище и по двете дела, ще получим експертно съдействие от ОЛАФ, за да видим как по най-добър начин можем да движим тези производства. Не изключвам да има грешка и на прокуратурата. По оправдателното дело за пране на пари не изключвам и да са събрани нови доказателства в хода на въззивното производство... поне аз чух такива думи от съдия Калпакчиев, че са събрани нови доказателства. Разбира се, те трябва да бъдат анализирани, да се види кое е натежало в крайна сметка за този резултат, каза тя.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също коментира казуса. Не е нормално в една институция, на една инстанция, тези доказателства да са приети за достатъчни, дори да са приети за достатъчни и в една европейска държава, наречена Германия, лицата да са осъдени, да са излежали своите присъди...на първа инстанция ние да имаме 12-годишна присъда, на втора инстанция лицето да е оправдано...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови