Нещо много страшно се случи преди броени минути!

Мария Чипилева 06 юни 2012 в 13:21 5279 0

Гръмна барутният цех, който се намира до Петолъчката. Снимка: Десислав Добрев
Гръмна барутният цех, който се намира до Петолъчката. Снимка: Десислав Добрев
Взривовете край Петолъчката се отразиха пагубно на жителите на близките населени места, но случващото се отвътре е още по-шокиращо. За последствията разказва във форума на OFFRoad-Bulgaria.com потребителят Десислав Добрев, като демонстрира нещата, които е видял с очите си, чрез снимки и клипове:
Серия взривове, които още продължават, събориха таваните на заведенията на петолъчката и натрошиха много стъкла в град Стралджа. Вижда се как летят снаряди или нещо от сорта. Знам, че там се разглобяват снарядите... Малко снимки и един видео клип:

Тъкмо утихнаха взривовете, димът се разсея, и пак изгърмя брутално. А по радиото казват, че големите снаряди не са гръмнали още... По последни данни, отпреди 3 минути, работниците в склада са били около 45 и като са видели, че нещата стават зле, са се скрили в някакъв таен бункер. Минаха няколко линейки през Стралджа пътуват към Ямбол, село Лозенец било натрошено цялото, нападали покриви и начупени стъкла... Фирмата собственик е "Берета-Трейдинг". 7 ранени до момента... След известно време ще има интервю с бивш служител на барутния цех.. Той ще обясни за този таен бункер, дали е безопасен или не..И положението изобщо не е овладяно, тъй като още чувам взривове и кълбета дим и огън... Единия от пострадалите, мой съгражданин, казва, че има жертви, но не споменава имена.. Командирът, който управлявал този обект е бившият командир, на завода в Челопечене... Някак си взеха да се връзват нещата. На 500 метра от петолъчката се намирам. Окаченият таван е паднал и окачения таван в кухнята също. Заведението е на родителите ми и казвам максимално достоверна информация. Изля се проливен дъжд там и угаси всичко, дори и дим няма вече, но половината планина е като кариера. Огромна черна дупка. Това всичкото вече го няма, с изключение на първите сгради най-долу. Това са последиците от първия и втория силен взрив.. Останалите бяха по-слаби, но първите ни разрушиха кръчмата.

Обезщетение не знам дали ще има. Освен да съдим фирмата стопанисвала склада, друго не вярвам да стане. Да са живи и здрави хората, които са работили там, че на единия ми сервитьор баща му е още в неизвестност и се притесняваме много... Повечето от хората, които работиха там ги познавам лично и освен опита им в казармата и пенсионирани полицаи, други нямаше... Некомпетентни за разфасоване на боеприпаси, заплатата им не беше повече от 500 лева. Колкото плаща началника, толкова квалифицирани работници има. Не искам да следя човеко, още от сега започнаха да лъжат. Аз много по-добре ги знам нещата от тях. Баща ми преди караше охраната с микробуса всяка сутрин и всяка вечер. Той много добре знае кое хале къде се намира и какво има в него, хората ги познавам много добре, които работиха там.. Каквото и да говорят медиите, тук ще е цялата истина, защото и секретността, която я имаше вече няма да я има. Ще говоря със всички, които познавам, работили там и ще пиша, и с пръстите на краката си... Тук на маса като се седне секретност няма... Така изглеждаше преди взривовете, сега е една огромна черна дупка:

Всеки сам да си прави изводите. Утре отивам да правя снимка, дано не настъпя нещо странно. Ето едно качествено видео на случката, на което дори се чуват как летят осколки:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!