Некролози на Ситнилски пред ВСС, започва дисциплинарно производство

OFFNews 26 юли 2013 в 10:02 1980 1

Камен Ситнилски. Снимка: Булфото
Камен Ситнилски. Снимка: Булфото

Членове на ВСС са внесли предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски, което ще се гледа днес. Това каза пред журналисти Ясен Тодоров, член на ВСС.

Районът около Висшия съдебен съвет е облепен с некролози със снимката на Камен Ситнилски, срещу чийто избор граждани протестират близо месец. На некролога пише: "В памет на съдебната система". Обяснението е че на 25-и юли се навършват 40 дни, откакто хората искат да защитят длъжността, която Камен Ситнилски узурпира и предаде. Той предаде честността и правосъдието и доверието към съдебната система, пише на импровизирания некролог.

За некролозите Ясен Тодоров каза: „Отвратително нещо. Това са пошли работи. Ние действаме както повелява законът”.
Тодоров обясни, че ще бъдат внесени предложения за образуване на дисциплинарни производства. „Преценка на съвета е дали ще образува, ако образува, ще състави и комисии”.

По отношение на това какви са възможните действия, след като бъде внесено предложението за дисциплинарно производство срещу Ситнилски, Ясен Тодоров обясни: „Има възможност за временно отстраняване, ако прецени дисциплинарният състав, но това е опция на дисциплинарния състав и той може да я внесе след като бъде съставен”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews