Ситнилски към прокурорите: Заклеймете пазара на СРС

22 юли 2013 в 13:51 1638 0

Камен Ситнилски. Снимка: Булфото
Камен Ситнилски. Снимка: Булфото

Изразете отрицателното си професионално отношение и човешка тревога от зачестилите случаи на „излизане на пазара" на данни от CPC. Утре те може да са насочени тенденциозно срещу някои от вас.

Това казва в обръщение на Камен Ситнилски, член на Висшия съдебен съвет, към прокурорската гилдия. Повод за обръщението му е "недостойната клеветническа кампания през последните седмици", след като се разгоря поредния скандал с изнесени записи от специални разузнавателни средства, от които става ясно, че от Ситнилски са зависили магистратски назначения. 

В записаните разговори между Ситнилски, колегата му във ВСС Румен Боев и висши прокурори се коментира изборът на съдебни кадровици. 

"За пръв път се обръщам към вас по този начин и по такъв повод. А поводът е недостойната клеветническа кампания през последните седмици, насочена предимно срещу мен. Но тя засяга сериозно и вас. Нещо повече. Това е основната й цел - да се „покаже", че българските прокурори са слабохарактерни, лесно внушаеми податливи на манипулиране и т.н. Не се обръщам към вас, за да ме защитите. Аз мога и ще го направя сам. Имам нужната воля и възможности. Повечето от вас ме познават добре от 40-годишната ми работa. Защитете себе си! Кажете на хората, че вие проведохте през 2012 г. най-свободните, най-законосъобразните, най-публичните и най-прозрачните избори за членове на ВСС от прокурорската квота", започва обръщението си Ситнилски.

Той настоява да се даде гласност на това, че изборът за членове на ВСС от прокурорската квота проведен прозрачно.

"Изборите ви се следяха внимателно от гражданите, органите на НПО в България и Европа и никой нямаше възражения срещу тях. Кажете и докажете това! Защитете категорично професионалното си и човешко достойнство! Направете го вие! Друг едва ли ще го направи, в което може би отдавна сте се убедили. Изразете своята честна, ясна и твърда позиция по случая! По какъвто и да е начин - чрез Интернет, медии и т.н.", продължава Ситнилски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови