Най-рано през юни ясно вземат ли лиценза на ЧЕЗ

12 април 2013 в 15:25 1941 2

Електромери.
Електромери.

Най-рано в средата на юни Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще вземе окончателно решение дали трябва да бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Това обяви председателят на регулатора Евгения Харитонова, цитирана от агенция "Фокус". Тя все още не била запозната с доклада Държавната финансова инспекция за дейността на електроразпределителното дружество.

Евентуалното отнемане на лиценза на ЧЕЗ заради установени системни нарушения от други институции ще бъде разгледано на заседание на ДКЕВР на 16 април. "Нека да е ясно обаче, че комисията ще разгледа лицензите на "ЧЕЗ Разпределение" и "ЧЕЗ Електро", тъй като "ЧЕЗ България" не е лицензиант у нас", уточни председателят на държавния регулатор. По думите й процедурата е дълга, тъй като, ако регулаторът по някакъв начин наруши закона, България ще трябва да плати за това нарушение.

Преди окончателното си решение, комисията ще поиска становището на няколко държавни институции - Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Комисията за защита на потребителите, Столична община и областните управи в цяла Западна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови