МВР глоби кантонер, че върнал изгубени лични документи

Последна промяна на 08 май 2013 в 10:31 26382 58

Кантонерът, който върна намерени лични документи и му съставиха акт.
Кантонерът, който върна намерени лични документи и му съставиха акт.

Едно добро дело не остана ненаказано от родната полиция.

Мъж намери лични документи на жп релсите в гарата в Славяново. Върна ги, като позвъни на телефон 112. В замяна МВР му състави акт, защото не използвал телефона за спешни случаи по предназначение, разказа bTV.

Юсуф Емин е кантонер над 20 години. В средата на април, докато обхожда 15-километров участък от жп релсите, открива лични документи, вероятно изхвърлени или изпуснати от преминаващ влак. Предава ги на началника на гарата в село Славяново. Няколко дни по-късно на същото място отново открива лични документи, този път се обажда на полицията на телефон 166, откъдето го прехвърлят на номер 112.

На следващия ден Юсуф предава намерените документи в полицията в Попово. Историята обаче не приключва тук. Юсуф е привикан в Транспортна полиция в Горна Оряховица, където да обясни как и къде е намерил документите. А след това най-неочаквано получава акт - защото използвал не по предназначение телефон 112.

 „Исках добро да направя, а те ми съставиха акт. Вместо да направя добро, ставам виновен”, казва мъжът.

След репортажа от полицията обещаха да прекратят преписката по случая и да не наказват мъжа заради новите обстоятелства.

Това обаче не успокоява кантонера, който заради преживените проблеми взема решение, за да си няма повече неприятности, никога вече да не връща в полицията открити от него чужди документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2013 в 00:36

Дано си загубите документите. Ще се радвам да Ви знам истинското именце и да ги намеря точно аз.

13.05 2013 в 00:33

Въобще не е проблем на кантонера, че за цяла България са 5 оператора на 112!!! Плащаме данъци, операторите трябва да са достатъчно! Ако бяха 5 линейки (те май не са повече), трябва ли да чакаме припаднал човек да почне да изстива, за да се обадим?
От 166 са го препратили, вместо да го успокоят и да му кажат, че не е спешно, защото някой го е мързяло. Дори беше обявено, че 166 е закрит и алтернатива няма!
Аз лично съм звънял на 112 за извит (хлабав) светофар и за паднало дърво на пътя след завой, кой съм аз да преценя дали е важно? Можеше да причини катастрофа, да загинат хора.
Не е достатъчно да си прекратят смотаната преписка. Нека тъпият цървул, който е писал акта, лично и писмено да се извини, и да обезщети човека с половината от заплатата си, а не с пари от бюджета, който ние пълним.

12.05 2013 в 16:12

Прилича на моето ходене до полицията преди няколко години. Малко преди Коледа откраднаха чантата на дъщеря ми заедно с личните и документи, телефони, ключове. Отидохме в полицията да заявим за кражбата и отговора на дежурния беше, че документите може и да се намерят - крадците да ги изхвърлят някъде заедно с чантата, но да не се надяваме за телефоните. Като поисках да бъде записано всичко това и директно ми беше отказано. След това като отидохме да вадим нови документи на дъщерята ни написаха акт, че си е загубила документите. Върви че доказвай кой крив кой прав....... Полицаите ги мързи да си изпълняват задълженията, само търсят начини да глобяват гражданите!

11.05 2013 в 20:31

Емкоооо, Емко нямам думи!!! Браво !!! Прав си!!! Така трябва, добротата, човещината, честността трябва да бъдат наказвани- според теб... На къде отива човещината??? Маловажност, ресурс - дрън, дрън... На този честен и почтен ЧОВЕК, трябва да му свалим шапка, и да се поучим...

09.05 2013 в 20:34

Аз пък съм много доволен от реакцията на 112, обадил съм се веднъж, и за много кратко време решиха доста сложен случай, изключително бързо и компетентно, това тук е поднесено тенденциозно, защото омъглява простоватата реакция на този човечец и донякъде бюрократичния отговор от страна компетентните органи, май и двете страни са съпричастни във възникването на подобни казуси.

Трябва да се има предвид, че не всички които звънят на този номер, са някакви умни и адекватни граждани, повечето са просто объркани от някаква ситуация, и търсят решение без много да се замислят, това не значи да бъдат наказвани, навсякъде по света органите на реда се опитват да бъдат снизходителни в подобни случаи, не е трябвало да му съставят акт, трябвало да помислят, че ако се вдигне шум в медиите, както и става, това ще рефлектира обратно към тях, дори и като празноговорене, уффф, много дълго стана...

09.05 2013 в 19:40

Защото циганите не създават проблеми на милиционерите както прави бай Емин. Създават проблеми на българите като тебе и мене. За какво да ги глобяват тогава?

09.05 2013 в 19:35

Тъпото си е тъпо.
Като ти кажат от полицията да направиш нещо го правиш, защото иначе пък ще ти съставят акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.

09.05 2013 в 19:32

Чети бе Петкова! Чети, пък после ако можеш помисли и чак след това пиши:

"този път се обажда на полицията на телефон 166, откъдето го прехвърлят на номер 112."

Според тебе тел. 166, на който се е обадил човекът в кварталната кръчма ли е, или звъни в най-близкото управление на МВР, ама тъпите милиционери са го препратили за да не им досажда? Ти самата като щедро даваш от това, дето явно нямаш, знаеш ли телефона на най-близкото РУ на МВР?

09.05 2013 в 14:24

То трудно някой може да е по-тъп, а в техния случай са си направо безполезни!
Според мен трябва да закрият Транспортна полиция, тъй като харчат твърде много ресурс, без да правят нищо полезно!

09.05 2013 в 14:21

В тази връзка - Транспортна полиция пък трябва да я закрият, тъй като харчат прекалено голям ресурс от средства, без да правят абсолютно нищо полезно!!!!