Младенов не иска да отговори свързан ли е баща му с ДС

08 октомври 2012 в 20:44 3094 6

Николай Младенов. Снимка: БГНЕС
Николай Младенов. Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Николай Младенов отказа да отговори дали неговият баща е работил за Държавна сигурност.

Още от 2010 г. в интернет се появиха непотвърдени информации, че бащата на Николай Младенов е бил радист към Първо главно управление на ДС.

В понеделник в интервю пред bTV министърът на външните работи категорично заяви: „Не искам да влизам в тази тема, защото е изключително неприятно, когато за един човек – който и да е той – се опитват да съдят за действията му на базата на неговите роднини“.

Не ви ли е малко неудобно да ми задавате такива въпроси? Аз не ви питам за родителите ви и ви моля да не бъдете част от тази комунистическа конспирация, която иска да обясни дейността на едни хора с техните роднини и с техните родители. Не намесвайте баща ми, не намесвайте родителите ми и семейството ми, защото ставате част от една много мръсна кампания, заяви видимо развълнуван Младенов.

Външният ни министър е един от най-ревностните защитници на тезата, че „България не може да бъде представлявана от хора, които са свързани с ДС“.

Миналата година Младенов обяви, че представителите на България, чиито връзки с Държавна сигурност бяха обявени от Комисията по досиетата, ще бъдат отзовани и върнати в страната.

Двадесет години след падането на Берлинската стена не можем да си позволим тази тема да хвърля сянка върху българската нация, категоричен е Младенов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите