Метрото поскъпва от септември

Нели Чолашка 08 август 2012 в 16:28 2073 6

Метрото в София. Снимка: БГНЕС
Метрото в София. Снимка: БГНЕС

От септември, когато ще е факт и вторият лъч на метрото - от кв. „Надежда“ през центъра на София до бул. „Черни връх“, месечната карта ще стане 35 лв.

В момента едномесечната поименна карта струва 23 лв. Новата карта ще важи и за двете линии на метрото, но много хора всъщност ще използват само едната от тях, но въпреки това ще са принудени да плащат 12 лв. повече на месец за карта.

"Нека си припомним, че всъщност метрото е най-удобният и най-бързият градски транспорт, че това е една огромна инвестиция и въпреки това билетът за метро не поскъпва и остава 1 лв. от 1 септември", коментира кметът Йорданка Фандъкова. 

По думите й дори и 35 лв. картата е по-изгодна от купуването на билети по 1 лв. в двете посоки за минимум 20 работни дни в месеца.  

"Има и трета алтернатива - да се зарежда карта на брой пътувания за стойност по-ниска от стойността на билета", уточни още Фандъкова. 

Общината направи опит да премахне преди месеци и едномесечната карта от 23 лв. за една линия на градския транспорт с мотива, че почти не се използва, но след протести на граждани и опозицията на общинския съвет, тя остана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!