Марешки: Янев искаше да плащаме на журналисти

Елица Мартинова 05 март 2013 в 13:28 1727 2

Веселин Марешки. Снимка: Сергей Антонов
Веселин Марешки. Снимка: Сергей Антонов

„На един от последните ни разговори Янев започна да развива старите си концепции как трябва да плащаме на журналисти и социолози. Попитах го защо да плащаме, след като в момента хората искат да виждат нови лица, какъвто съм аз“, заяви на пресконференция във вторник варненският бизнесмен Веселин Марешки.

Той разказа още, че Янев настоявал за своите стратегии и се опитал да обясни на аптекарския бос, че ако не плати, няма да вкара депутати в парламента.

Марешки повтори, че разколът на съюза „За ред законност и справедливост с Марешки“ е бил по негова инициатива. Собственик на веригата аптеки обясни, че имал мъжка договорка с лидера на РЗС да обяви раздялата им чак днес.

„Решението за освобождаването ми от тежестта, наречена Яне Янев, беше взето от мен. Естествено в стила на Яне Янев - той не спази елементарната уговорка днес да обявим развалянето на коалицията и се опита да си направи PR на мой гръб, който обаче ще му донесе само негативи“, изтъкна Марешки.

„За мен думи като честност, лоялност, приятелство имат огромен смисъл и се опитвам да ги спазвам. Именно затова съобщавам това едва сега, изчаквайки и спазвайки последната уговорка, която имах с лидера на РЗС“, допълни още аптекарският бос.

Ситуацията във Варна Веселин Марешки коментира така:

Аз го съжалявам, защото Кирил Йорданов е пионката в ръцете на мафията във Варна и ако допуснем тази мафия пак да сложи свой човек, нещата няма да се променят

Веселин Марешки и Яне Янев се обединиха през ноември 2012 г. в проекта "За ред, законност и справедливост с Марешки", който с насмешка бе наричан "Коалиция Ярешки".

В неделя обаче лидерът на РЗС обяви, че оттегля доверието си към Марешки, защото по думите му варненският бизнесмен бил едно от трите лица, олицетворяващи мафията в морската столица.

Аптекарският бос пък обясни, че се е разделил с Янев, защото "бил вреден за българския народ".

Оттогава двамата спорят и не мога да стигнат до консенсус около раздялата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews