Марешки скъсал с Яне Янев, защото бил "лош партньор за българите"

Елица Мартинова 04 март 2013 в 09:53 2535 1

Веселин Марешки
Веселин Марешки

„Аз скъсах коалицията с РЗС на Яне Янев преди 10 дни. Трябваше да обявя това във вторник на пресконференция, защото за мен думи като чест и достойнство имат значение. Яне е лош партньор за българите“. Така варненският бизнесмен коментира края на проекта „За ред, законност и справедливост с Марешки“.

Новината за разкола дойде в неделя, по време на многохилядния протест във Варна. Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че политическият съвет на “Ред, законност, справедливост” е взел решение да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, “които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна”.

„Ние изразяваме нашата солидарност с протестиращите във Варна и затова оттегляме политическото си доверие от Марешки и денонсираме споразумението с партията му“, каза Янев.

От РЗС дори решиха да изтеглят общинските си съветници от морската столица в знак на подкрепа към протестиращите варненци.

Съвсем различна е версията на собственикът на веригата аптеки „Марешки“. Според варненския бизнесмен раздялата му с РЗС е била по негова инициатива.

”Аз съм честен към хората. Не съм откраднал 1 лев от Община Варна. Сега едни общински съветници напускат. Това са тази, които влязоха от моята партия. Искам да поздрава варненци за тяхната последователност за провеждате на борбата, която започнаха още предишните избори срещу монополите. Аз три часа стоях сам вчера. Когато дойдоха камерите, тогава дойдоха агитките и ме освиркаха. Преди това нямаше нито един плакат срещу мене. Ние, с хората, сме от едната страна на барикадата. Баща ми, Бог да го прости, го умориха на предишните избори“, коментира Марешки и допълни: „Хората във Варна очевидно ме обичат. Ще го видите на изборите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews