Мая Манолова провидя "лица на омразата" в протеста

03 юли 2013 в 09:38 7164 29

 Снимка: Булфото
Снимка: Булфото

Червената депутатка Мая Манолова провидя обезпокоена "лица на омразата" на продължаващите 20-и ден протести.

"Лицето на протеста е много различно от това, което сме свикнали да гледаме от медиите - усмихнатите и спокойни хора, които изразяват своето възмущение. Лицата около парламента не са гневни. Те са изпълнени с омраза. Това не е най-добрата емблема на този протест", заяви Манолова в интервю за bTV.

Тези хора "със сигурност" нямали никакво желание за диалог, показали няколкото ù опита за разговори.

"Насреща ми имаше викове, крясъци и летящи предмети", оплака се Манолова.

Тя заяви, че не одобрява действията на лидера на партньора на Коалиция за България в парламента - партия "Атака".

"Атака" не е в парламента, защото Коалиция за България е пожелала така. За "Атака" са гласували 300 000 души.

Не одобрявам някои действия на лидера на "Атака" Волен Сидеров, например поведението му по време на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Но не виждам защо хората се фрустрират от "Атака" при положение, че гредата, която ще извади очите е поведението на ГЕРБ. 1 милион души не са гласували, за да не ходят на работа, а да приемат закони", каза Манолова.

По повод заседанието на КСНС, на което Сидеров вдигна скандал на президента, а през това време лидерът на Манолова Сергей Станишев седеше и мълчеше с наведена глава, червената депутатка обвини Росен Плевнелиев, че не бил подготвен за съвета:

"Президентът Росен Плевнелиев свика Консултативния съвет по национална сигурност без да е подготвен, без предварителни разговори и без да уважи факта, че няма единно мнение за политическата ситуация в страната", каза Манолова.

Тя отново се опита да убеди зрителите, че кабинетът на Пламен Орешарски трябвало да остане още малко време, защото чрез плана си за социални мерки той щял да помогне на хората, които са "на ръба на оцеляването", а мерките били "животоспасяващи".

„Протестиращите дават ултиматум за оставка на Орешарски до 22 ч., а призив във Фейсбук групата гласи „Унищожи БСП", мислите ли че това е нормално”, попита Манолова.

По повод непреставащата серия от гафове в кадровата политика на кабинета Манолова заяви:

„Не мога да се съглася, че има огромна поредица от грешки. Това правителство започнаха да го притискат от първия ден на неговото създаване. Не може да се съди едно правителство, което беше на 3 дни и не беше предприело никакви стъпки“, заяви още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!