Леко спречкване на 75-ия протест

OFFNews 27 август 2013 в 19:53 8394 7

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски за поредна вечер блокираха движението по бул. „Княз Александър Дондуков” и по бул. „Цар Освободител” в района на площад „Независимост” в столицата. 

Събралите се граждани развяваха български знамена, викаха "Оставка" и освиркваха правителството. В района около сградата на Министерски съвет имаше полицейско присъствие. Към 20.15ч. множеството потегли по обичайния маршрут. На площада пред парламента имаше спречкване между протестиращи, но то бързо бе прекратено от полицията  и протеста продължи мирно.  Конфликтът бе между протестиращ с тъпан и един от обитателите на по-стария палатковия лагер до паметника на Цар Освободител. Причината за сдърпването била силното удряне на тъпана. Според част от протестиращите, човкът с тъпана бил провокатор.

Малко по-късно протестът приключи.

Хронология на събитията :

21.10ч. - София - Движението по бул. "Цар Освободител" беше пуснато.

20.50ч. - София - Голяма част от протестиращите се разотидоха, днешният протест е към своя край. 

20.42ч. - София - Спречкване между протестиращи на площада пред парламента. Един мъж с барабан се приближи до шатрите, които са на площада от началото на протестите, и започна да барабани по-силно. Мъж от шатрата, подразнен от шума, излезе и го удари. Последва спречкване, в което се включиха и други протестиращи. Полицията се намеси и прекрати случващото се, а мъжът с барабана бе обявен от други протестиращи за поставено лице.

20. 35ч. - София- Протестиращите стигнаха до сградата на Народното събрание.

 

Снимка: Константин Павлов

20.27 ч. - София-  Множеството стигна до Военният клуб. На един от плакатите пишеше : "Не отсвирвайте държавата ни", а на друг - "Промяна за човешки живот на народа".

20.15 ч. - София - Шествието тръгна от площад „Независимост“ към парламента. Протестиращите бяха около 300.

Снимка: Константин Павлов

19.45 ч. - София - Протестиращите се събираха пред Министерски съвет.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews