Лекари от Александровска болница ще преглеждат деца на бежанци

Вероника Шербанова 18 октомври 2013 в 11:03 1720 0

Александровска болница, Снимка БГНЕС.
Александровска болница, Снимка БГНЕС.

Лекари от Александровска болница ще преглеждат в събота деца от бежанския лагер в столичния квартал „Враждебна“, съобщиха от лечебното заведение.

Инициативата е по повод Деня на българския лекар и е част от проекта „Направи добро“ на Александровска болница и Организацията на евреите в България „Шалом“.

Прегледите ще започнат в 8 часа сутринта. За прегледите от болницата са отпуснати две оборудвани линейки с диагностични апарати, апаратура за проверка на зрението на децата. В екипа, които ще осъществи прегледите, са включени педиатри, детски офталмолози, хирурзи, специалисти по спешна медицина.

Двама лекари-сирийци от Александровска ще помагат с превода по време на прегледите.

Децата, които се нуждаят от очила, ще получат такива от Организацията на евреите в България. Освен това организацията ще дари на децата и храна и лакомства.

Нуждаещите се от хоспитализиране деца ще бъдат настанени за лечение в Александровска болница, увериха от лечебното заведение.

След посещението в лагера във „Враждебна“, екипът от специалисти от Александровска болница ще посети и останалите бежански лагери в страната.

Инициативата „Направи добро“ започна през август по повод 70 години от спасяването на евреите в България. В рамките на проекта до момента са прегледани около 2000 социално слаби деца от Северозападна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови