Кунева: Служебният кабинет задушава малките партии (видео)

Елица Мартинова 22 март 2013 в 16:07 2321 3

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

Скъпите цени за предизборна реклама в държавните медии, които кабинетът гласува в сряда, задушават малките и новосформираните партии, заяви на брифинг в петък лидерът на „Движение БГ“ Меглена Кунева.

По думите й тарифите за държавните медии са „арогантно високи“ и подкрепят статуквото на парламентарните партии, които се ползват с държавни субсидии.

„Аз като гражданин не искам да плащам два пъти на БНТ и БНР – веднъж като данъкоплатец, и втори път чрез невъзможността да чуя алтернатива на старите лица в политиката“, категоричен бе говорителят на предизборния щаб на партията Прошко Прошков.

Според „Движение БГ“ планираният от кабинета Изборен борд също ще обслужи интересите на политическото статукво, защото в него ще бъдат поканени само парламентарно представените партии от 41-вото НС.

Заради притесненията си около действията на служебния кабинет „Движение БГ“ са изпратили до президента Плевнелиев отворено писмо.

По думите на Кунева критиките й са адресирани към държавния глава, защото служебното правителство се отчита единствено пред него.

„За нас днес е моментът, в който Вие можете да дадете отговор на българското общество гарант за честността на изборите ли сте? Или назначеният от Вас кабинет продължава отхвърлената политика? Уверявам Ви, че не е морално да се казва, че трябва да се чуе гласът на хората, а в същото време правителството Ви да казва: ще чуете само старите партии, които имат субсидии, а ако не Ви харесват – не гласувайте“.

С настоящото писмо ние Ви даваме ясен сигнал, че пътят, по който правителството поема, е грешен, и може да изправи след изборите България пред още по-тежка политическа криза. Правителството е отчетно единствено пред Вас. Призовете го да ревизира взетите решения и да се придържа към обещанията, които Вие дадохте“, гласи част от писмото на „Движение БГ“.

Запис от пресконференцията можете да видите тук.


Video streaming by Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews