Кръстовище на две нива и на Лъвов мост

Нели Чолашка 18 декември 2012 в 13:31 2578 5

„Цариградско шосе“. Снимка: АРХИВ/БГНЕС
„Цариградско шосе“. Снимка: АРХИВ/БГНЕС

София има програма за основен ремонт на всички по-големи булеварди, трамвайни линии и кръстовища за следващите 4 години, които ще финансира със заем от Европейската инвестиционна банка от 100 млн. лв. и 100 млн. лв. собствени средства. 

Още следващата година ще започне изграждането на кръстовище на две нива на Лъвов мост (на три нива с метрото). Мостът с лъвовете ще бъде запазен, уточни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

За догодина е предвиден основен ремонт на бул. "Цариградско шосе", бул. "Ботевградско шосе", бул. "Сливница", разширението на бул. "Опълченска" и ремонт на бул. "Владимир Вазов".

Христов обеща да не затварят бул. "Цариградско шосе" изцяло за ремонта. Булевърдът беше основно ремонтиран през 2007 г., но асфалтът стана на вълни месец след ремонта. Тогава шосето беше затворено изцяло за няколко дни и това доста изнерви софиянци.

В 4-годишната програма са включени общо 21 обекта.

Сред тях са още разширение на бул. "Тодор Каблешков" от бул. "Бъкстон" до бул. "Цар Борис ІІІ", основен ремонт на ул. "Богатица", бул. "Монтевидео" пред Нов български университет, бул. "Президент Линкълн", както и трамвайните лини и настилките по бул. "Дондуков" и по бул. "Витоша".

Трамвайната линия по бул. "България" ще бъде подменена по друга програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови