Отварят бул. "Гешов" преди Коледа, но ще е готов за Великден

Нели Чолашка 17 декември 2012 в 11:32 4446 2

Движението по бул. "Гешов" в София, който беше затворен от бул. "България" до ул. "Георги Софийски", ще бъде пуснато в събота - 22 декември, но булевардът ще е окончателно готов през пролетта, когато ще положат последния слой асфалт.

Това обяви зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов при обсъждането на проектобюджета на Столичната община за 2013 г.

Ремонтът на ключова част от бул. "Гешов" започна в края на април тази година, за да се изгради кръстовище на две нива при ул. "Георги Софийски". По план ремонтът трябваше да приключи до края на 2012 г.

За следващата година са предвидени в бюджета на София пари за изграждането на кръстовища на две нива на бул. "България" и бул. "Гешов", при Лъвов мост и при Семинарията, каза за OFFNews Христов.

В проектобюджета са предвидени близо 437 млн. лв. за строителство и ремонти, от които 280 млн. лв. са от ЕС по оперативни програми. Това са около 200 млн. лв. по-малко спрямо тази година. Причината е, че вторият лъч на метрото вече е готов, обясни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

На намалените разходи за строителството на метрото се дължи и общото намаление на бюджета на София - за догодина той ще е 1.145 млрд. лв., а за 2012 г. беше 1.367 млрд. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!