Костов: Станишев осъзнава, че не може да се справи като премиер

28 февруари 2013 в 09:26 3193 15

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Заявлението на Сергей Станишев, че няма да бъде новият премиер на страната, означава, че осъзнава размера на тежестта на проблемите и си дава сметка, че не може да се справи сам с тези проблеми.

Това коментира пред БНТ лидерът на ДСБ Иван Костов.

"От друга страна Станишев си дава сметка, че управлението му не е било успешно и е предизвикало част от тези проблеми, с които се сблъскваме сега.", каза Костов.

"Ние сме вадили България два пъти от такава криза. По време на падането на правителството на Луканов след протести и под натиска на улицата и по време на падането на управлението на Виденов. Аз не съм довеждал до криза страната, аз съм я вадел от кризи. Това, което е валидно за едни политици, не може да е валидно за други политици. На улицата има и анархисти, които искат да изгорят парите и да се върнем в каменната ера и да се избием помежду си, хората на улицата искат и връщане на комунизма, да спрем да плащаме тока, национализация, хората искат на улицата руски модел, един Путин да си изберем и една олигархия да ни управлява. Това искат призивите на улицата, ние ще сме против всякакъв опит да се реставрира миналото", посочи председателят на ДСБ.

Той коментира и мерките, които в момента вземат държавните организа борба с високите цени на тока. Според Иван Костов основната причина за вдигането на цената е тежкото положение на Националната електрическа компания (НЕК). 

"Видяхте, че 60% от цената е право на достъп до мрежата. Там не се предвиждат мерки, за които ние настоявахме. Да не се признават кражбите, за да ги накараме ЕРП-тата да се борят с тези кражби, не се нормират загубите по мрежата по евростандарти, а по някакви български. Тоест не се атакува голямата компонента в цената", заяви Костов.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!